Pendulum – Witchcraft


PendulumNovi video za poslednji singl grupe Pendulum“Witchcraft” sada možete pogledati i na portalu RockSvirke. Ovaj singl je izdvojen sa njihovog trećeg studijskog albuma “Immersion” koji je već u prodaji.

Pendulum je grupa koju su 2002. godine oformila 3 muzičara iz zapadne Australije. Okupljena oko iste ideje da stvori nov muzički stil koji je po njihovom mišljenju nedostajao na polju dance muzike, grupa je započela svoju karijeru. Već 2003. su se probili sa pesmom “Vault” koja je bila proglašena za najbolji singl za tu godinu od strane Knowledge Magazine. Svoj debi album objavljuju 2005. kada su se prebacili u Veliku Britaniju. Singl “Voyager” sa tog albuma našao se na prvom mestu engleske nacionalne dance top liste, a čitav album ušao je u top 40 mainstream albuma.

Danas grupu čine producent, pevač i klavijaturista Rob Swire, basista Gareth McGrillen, DJ Paul ‘El Hornet’ Harding, gitarista Peredur ap Gwynedd, bubnjar KJ Sawka i MC Verse. Momci posle izvrsnog uspeha na internacionalnim festivalima poput Glastonbury, Download i Isle of Wight, rade na snimanju trećeg albuma.

{youtube}ogMNV33AhCY{/youtube}

(Visited 72 times, 1 visits today)