Pearl Jam izveli pesmu „Angel“ uživo po prvi put posle 22. godine


Pearl Jam - 25 AnniversaryBend Pearl Jam je pesmu „Angel“ iz 1993. godine kao i pesmu „Santa Cruz“ iz 2009. godine svirao na Telluride Ride festivalu. Pearl Jam sa svojom turnejom 2016. godine proslavljaju 25. godina postojanja i zalaze duboko u svoju karijeru, pa nekada izvode celokupan album Ten, Vs. ili Binatural, kao i neočekivane obrade pesama izvođača poput Sting-a ili The Doobie Brothers. Bend je bio hedlajner ovogodišnjeg festivala Telluride u Koloradu i priredio iznenađenje prisutnima izvodeći pesme iz 1993. godine „Angel“ po prvi put još od 1994. godine.

Kako prenosi magazin Rolling Stone, Edi Veder (Eddie Vedder) je rekao sledeće: „Neki od vas znaju da sledeću pesmu ne sviramo toliko često, a napisao ju je čovek koji je bio naš bubnjar, Dejv Abruzes (Dave Abbruzzese), kome želimo sve najbolje.“

Dejv Abruzes se pridružio bendu Pearl Jam ubrzo pošto je nastao album Ten na njihovoj turneji 1991. godine na bubnjevima. Kao bubnjar je učestvovao na albubima Vs. i Vitalogy, a zamenjen je 1994. godine od strane Džeka Ajronsa (Jack Irons).

Pearl Jam su pesmu „Angel“ izvodili svega nekoliko puta uživo, a poznato je akustično izvođenje ove pesme 1992. godine u Bridž školi na dobrotvornom koncertu gde je Dejv Abruzes svirao gitaru.

Pored pesme „Angel“, bend je svirao još i pesmu „Santa Cruz“, novogodišnji singl iz 2009. godine. Pesmu „Santa Cruz“ bend je po drugi put u svojoj karijeri svirao uživo, a po prvi put od 2010. godine.

(Visited 230 times, 1 visits today)