Partibrejkers @ Klub Močvara, Zagreb


Partibrejkers @ Klub MočvaraSUBOTA 29.01. • VRATA 20:00 POČETAK 21:30
PROMOCIJA KNJIGE O BENDU I LIVE ALBUMA:
PARTIBREJKERS
(Srbija)
www.partibrejkers.net
www.myspace.com/partibrejkersbeogradv

Teško bi bilo naći nekog na glazbenoj sceni tko je na svom početku tako mnogo obećavao, a onda, uprkos svemu, još više postigao: njihov istoimeni prvi album i danas je jedan od najsnažnijih trenutaka u povijesti rock glazbe ovih područja. Kao jedna od par najutjecajnijih jugoslavenskih ploča, svojim bazičnim rock’n’roll zvukom kombiniranim sa specifičnim uličnim slengom, direktno je odgovorna za pojavu gomile autentičnih rock bendova širom zemlje, od sredine osamdesetih pa sve do danas.

Sada, kad je i u svijetu došlo vrijeme knjiga u kojima se događa rock’n’roll, polako postaje jasno o kojim se grupama uopće može napisati knjiga koja bi nosila isti duh. Sama činjenica da su Partibrejkers napravili ovo izdanje, smješta ga van uobičajene šeme u kojoj poznati novinar/kritičar piše biografiju poznate grupe – „Srce kuca tu je“ postaje još više dio autorskog svijeta samog benda. Kad još shvatite koja se količina fotografskog materijala ovdje prvi put predstavlja široj javnosti, kombinirana sa isječcima iz novina u kojima uglavnom nalazimo intervjue iz perioda nastanka pojedinih albuma, potom pogledate sve stihove svih objavljenih pjesama grupe na jednom mjestu, popraćeno aktuelnim intervjuom, onda počinjete prihvaćati činjenicu da se u ovom slučaju radi o dramatičnom poetskom svjedočanstvu o epohama koje su prešle preko, oko i iznad nas u kratkom periodu od 25 godina.

Dodajte na sve ovo i tek objavljeni CD uživo „Krš i lom“, sa snimcima nastalim na dva koncerta u klupskoj atmosferi Doma omladine Beograda, i veliko zaokruženje dobija svoju punoću. Na njemu imamo dodatnih dokaza da se ne radi o još jednoj rock grupi, nego jednoj od najvećih ikada i nečemu što nam svima treba – solidnom temelju općeg obrazovanja. Ako bi htjeli uvodno poglavlje za predmete rock’n’roll stav i rock’n’roll gitarski riff, nemate bolje početne točke od prisustvovanja koncertu Partibrejkersa, ovom prilikom po prvi puta u intimnom ambijentu Močvare.

Promocija knjige „Srce kuca tu je“ (Lom) i live albuma „Krš i lom“ (Odličan hrčak), uz razgovor i potpisivanje, održat će se 29.01. u 13 sati u Kinu Europa.

Medijski pokrivaju net.hr, muzika.hr, radio student.

upad u pretprodaji: 95 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 115 KN

(Visited 54 times, 1 visits today)