Partbrejkersi objavili koncertni spot za pesmu „Noćas u gradu“


Partibrejkers @ Spens, Novi Sad1982. godine Zoran Kostić Cane i tadašnji bubnjar Goran Bulatović Manza odlučili su da osnuju bend kojem će „na klupi jedne letnje noći na Tašu“, dati naziv Partibrejkers.

Tri decenije kasnije, u večeri trećeg marta, legendarni rokeri na spektakularnom nastupu u beogradskoj Hali sportova, slavili su svoj jubilej, pevajući svoje hitove pred više od pet hiljada posetilaca.

Snimak uživo pesme „Noćas u gradu“, objavili su kao prigodni video spot i radijski singl. Atmosfera te večeri, kao što smo i navikli kad su Partibrejkersi u pitanju, bila je zadivljujuća. Odzvanjali su ujednačeni povici te noći u Beogradu:

„Gde si sad?
Dok gledamo u mrak
Gde si sad?
Dok gledamo u mrak“

„Hvala ljudi, svetlo na publiku!” zahvalio se posetiocima na podršci frontmen Zoran Kostić-Cane po završetku pesme. Pored Caneta na koncertnoj bini, stajali su i ostali, svima nama dobro poznati članovi benda: gitarista Nebojša Antonijević Anton, basista Zlatko Veljović Laki i bubnjar Darko Kurjak, kao i pojačanje, gitarista Velikog prezira a od prošle godine stalni član, Robert Telčer.

Drugi slavljenički koncert u nizu Partibrejkersa zakazan je za 29. novembar u Novom Sadu, u Spensu (gde će im predgrupa biti beogradski pank rokeri Dža ili bu).

„Sviramo 29. novembra u malom Spensu, znači Spensiću, za narode i narodnosti, da ih trgnemo iz njihove pokorenosti. Dolazimo da se vidimo sa našom publikom. Mi smo u Novom Sadu od ’83. godine. Ne postoji prostor u Novom Sadu a da mi nismo svirali. Dugo smo ovde, imamo našu publiku, prijatelje, drugove i drugarice. Dolazimo da proslavimo sa Novosađanima naš praznik. Nadam se da će ih puno doći da se proveseli sa nama. Daćemo sve od sebe. Kao i uvek“, poručuje Cane.

Nakon toga, bend će 8. decembra održati koncert u zagrebačkom klubu „Tvornica“.

Ulaznica za koncert Partibrejkersa košta 800 dinara u pretprodaji na blagajni Spensa, kao i preko mreže Eventima, dok će na dan koncerta koštati 1.000 dinara.

Ako budete u prilici, posetite Spens u večeri 29. novembra i prisustvujete velikoj proslavli jubileja naših legendi.

(Visited 37 times, 1 visits today)