Parketi objavili i postavili na free download novi studijski album


parketiKontroverzna alternativna grupa Parketi iz Makedonije, jedna od najistaknutijih u poslednje dve decenije u Makedoniji, objavio je i postavio na free download novi studijski album, poslednji na maternjem jeziku.

Novi album “Republika Frankestein”, koji sadrži dvanaest pesama i bonus remix naslovne, besplatno se može preuzeti sa adrese: http://bit.ly/X7od2Q.

Prema sopstvenom priznanju članova grupe ovo će im biti poslednje objavljeni album u Makedoniji, jer na izmaku snage su kada je “borba sa vetrenjačama u pitanju”.

“Više od dvadeset jedne godine trudimo se da izađemo van okvira naše zemlje. Snimili smo puno pesama, nekoliko albuma, ali ovaj je poslednji na makedonskom. Ne možemo više da se borimo protiv struja koje podstiču turbo folk i jeftini pop i rep u Makedoniji”, revoltirano kažu članovi grupe.

Parketi su onovani u Bitolju 1991. godine. Do sada su , uključujući i aktelni, objavili četiri albuma, a svojim izraženim smislom za humor, sarkastičnim performansima i istupima u javnosti tokom godina stekli etiketu kontroverznog benda.

“Republika Frankestein” je prvi singl za koji je snimljen i spot.

(Visited 164 times, 1 visits today)