Paraf u Novom Sadu


U petak, 13. decembra u novosadskom klubu Firchie Think Tank Studio koncert će održati sastav Paraf. Dan kasnije nastupiće u Beogradu.

Paraf je imao ključni uticaj na muzičke događaje bivše države. Bili su među prvim punk sastavima van Velike Britanije i s ljubljanskim Pankrtima, uveli su globalnu muzičku revoluciju koju su predvodili Sex Pistols, The Clash, The Damned i drugi. Bili su ključna pojava punka i novog talasa i stvorili su bogatu scenu: pridružili su se fotografi, dizajneri, modni kreatori, novinari, umetnici stripa i ogroman broj novih bendova.

Drugi sastav Parafa sledio je post-punk standarde i snimio odličan album Zastave 1984. godine. Ovo izdanje, koje predstavlja njihovu treću fazu rada, najsloženiji je i najambiciozniji album Parafa. Zastave su zaboravljeno remek-delo jugoslovenske rok muzike, vizionarski prasak svetla i svojevrsno proročanstvo o svim zlima koja su se na Balkanu počela događati samo godinu dana pošto je Paraf prestao s radom. Takođe, reč je o jednom od najređih albuma na ovim prostorima, s obzirom na nizak početni tiraž, tako da će ovo ponovo objavljeno izdanje oduševiti većinu fanova vinilnih ploča.

Koncerti u Novom Sadu i Beogradu biće prilika za sve ljubitelje panka, post-panka i novog talasa da uživaju u energičnom, pravom rokerskom izvođenju legendarnih pesama. Paraf nastupa u sastavu: Vim Cola (vokal), Valter Kocijančić (vokal, gitara), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varlen (sinth), Iva Močibob (vokal), Vlado Simcich Vava (gitara), Alen Tibljaš (bubanj) i Deni Šesnić (gitara).

Kao lokalna podrška na novosadskoj svirci nastupiće sastav Dreddup.

Ulaznice se trenutno mogu nabaviti po ceni od 700 dinara, dok će 8. decembra one koštati 1000. Na dan koncerta za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1300 dinara.

(Visited 117 times, 1 visits today)