Paradise Lost u oktobru ponovo u Zagrebu


Paradise LostParadise Lost, bend kojeg mnogi smatraju zaštitnim znakom gothic metala, nastupiće 15. oktobra u klubu Boogaloo u Zagrebu. Nakon koncerta 2005. i 2010. godine, bend ponovo dolazi u Zagreb i to povodom turneje na kojoj promoviše trinaesti album „Tragic Idol“.

Britanski bend Paradise Lost nastao je 1988. godine. Prvih pet godina postojanja kombinovali su death i doom metal, a s albumima „Lost Paradise“ (1990), „Gothic“ (1991) i „Shades of God“ (1992) imali su mnogo uspona, ali i padova. Veliki stilski obrt dogodio se 1993. s albumom „Icon“, kao i dve godine kasnije, kada sa „Draconian Times“ ispisuju jedne od najsvetlijih stranica gothic metala. Uspešan album bio je i „One Second“ (1997), a ozbiljna eksperimentisanja sa synth-popom primećena su na izdanjima „Host“ (1999) i „Believe In Nothing“ (2002). Povratak čvršćem, heavy-gothic soundu donosi „Symbol Of Life“ (2002), a „Paradise Lost“ (2005), „In Requiem“ (2007) i „Faith Divides Us – Death Unites Us“ (2009) vraćaju veliki deo fanova koji su ‘okrenuli leđa’ bendu u eksperimentalnom razdoblju u svojoj muzičkoj karijeri. Album „Tragic Idol“ proglašen je za album meseca u uglednom časopisu Metal Hammer.

Paradise Lost nastupa u sastavu: Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara), Steve Edmondson (bas gitara) i Adrian Erlandsson (bubnjevi).

Cene ulaznica, datum početka pretprodaje, kao i podaci o pretprodajnim mestima biće uskoro objavljeni.

(Visited 75 times, 1 visits today)