Panonia Dry Sea Festival u Novom Sadu


SKC Novi Sad je nakon niza uspešnih koncerata stoner rok i sludge rok zvuka koji su se održali u proteklim godinama, odlučio da organizuje Panonia Dry Sea Fest koji je na programu 8. novembra u MKC Petefi Šandor.

Zvezde večeri biće grčki sastav Nightstalker koji ovaj zvuk neguju još od davne 1989. godine kada su započeli svoju dugu karijeru i danas važe za jedan od najvećih rok bendova tamošnje scene. Bend koji je grčkoj sceni udario prve temelje na kojima su se izgradila sada već jaka svetska imena kao što su: Planet of Zeus, 1000mods, Tuber, Naxatras… i mnogi drugi… Nightstalker donose sirove heavy rok emocije i neobuzdanu stoner energiju koja kulminira na nihovim živim nastupima. Na novoj evropskoj turneji bend će promovisati svoj šesti studijski album koji pod nazivom Great Hallucinations izlazi 4. oktobra.

Pored headlinera, na prvom izdanju ovog festivalu publici će se predstaviti i četiri lokalna imena od kojih organizatori u ovoj objavi predstavljaju:

Beogradski Hill, sada već dobro znano ime na domaćoj sceni. Unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Bend je trenutno u studiju gde završava svoj album prvenac.

Tu su i Madvro iz Smedereva, fenomenalno osveženje na domaćoj sceni i bend koji je na sebe privukao pažnju debitantskim albumom Invocation Of High Wizard. Madvro neguju čist doom stoner zvuk stare škole koji svoje korene pronalazi u ostvarenjima ranih radova: Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Cathedral… i mnogim drugim velikanima ovoga zvuka…

Ulaznice će biti u prodaji od 24. jula putem Gigstix prodajne mreže po ceni od 500 dinara.

(Visited 13 times, 1 visits today)