Pako de Lusija u Sava centru


Paco de Lucia - Bemus @ Sava centar, BeogradČuveni španski gitarista Pako de Lusija (Paco de Lucía) nastupiće 18. oktobra na „Beogradskim muzičkim svečanostima“ (BEMUS). U Velikoj dvorani Sava Centra u 20 časova, slavni virtuoz na gitari podsetiće beogradsku publiku na svoje stare hitove.

Pako de Lusija se smatra za najuniverzalnijeg flamenko autora i jednog od najboljih gitarista svih vremena. Svoje tradicionalno umeće sviranja andaluzijske muzike, De Lusija je decenijama širio na fuzije sa džezom i širom svetskom tradicijom, učinivši da flamenko danas bude planetarno voljen muzički izraz. Svedočanstvo toj poluvekovnoj misiji danas predstavlja njegovih 27 albuma, kako studijskih, tako i onih verovatno popularnijih – koncertnih bravura.

Sarađivao je sa nekim od najčuvenijih muzičara današnjice kao što su pijanista Čik Korija (Chick Corea), gitaristi Džon Meklaflin (John McLaughlin), Leri Korijel (Larry Coryell) i Al Di Meola (Al Di Meola) i pevač Brajan Adams (Bryan Adams), sa kojim je sarađivao na muzici za film “Don Juan de Marco”.

Pako de Lusija je 2010. godine prvi put održao koncert u Srbiji u okviru “Guitar art” festivala, a trenutno priprema novi album.

Cene ulaznica su 1.800, 2.300, 2.800, 3.200 din i mogu se kupiti na biletarnicama Sava centra od 10 do 20 časova radnim danima, od 10 do 15 časova vikendom, kao i jedan sat pre početka manifestacije.

(Visited 113 times, 1 visits today)