Ozzy Osbourne and friends festival


Ozzy Osbourne and friendsUmesto Black Sabbath-a kao što je ranije najavljeno, zbog bolesti Tony-a Iommi-a i otkazane evropske turneje, Beograd 28. juna dobija Ozzy Osbourne and friends festival, na kom su učešće potvrdili i bendovi The Cult i Paradise Lost.

Usled teške bolesti gitariste, grupa Black Sabbath je bila prinuđenja da otkaže sve nastupe ovog leta (osim festival Donington/Download na kojem će Tony i pored hemoterapija ipak svirati). Umesto najavljene grupe u svim predviđenim terminima će ići program Ozzy Osbourne and friend.

Ozzy Osbourne na turneju kreće sa grupom muzičara koju čine: Geezer Butler (basista grupe Black Sabbath), Zakk Wylde (izvanredni gitarista Black Label Society i stari Ozzy-jev saradnik).

The Cult

28. juna na Ušću, pored pomenutih muzičara nastupiće i legendarna hard rock grupa The Cult, kao i čuveni britanksi metal bend Paradise Lost.

Kako najavljuje organizator Avalon produkcija, lista učesnika nije konačna, te se očekuju još tri velika imena. Nema sumnje da će to biti spektakl za pamćenje.

Bendu The Cult će ovo biti četvrti nastup u Srbiji, a poslednji nastup su održali 4. juna 2011. godine u Beogradskoj areni. Pevač Ian Astbury podelio je tada sa fanovima na društvenim mrežama da je to bio odličan koncert koji će dugo pamtiti. Nedavno smo pisali da bend poklanja aktuelni singl „Lucifer“ putem svog sajta, kao i o izlasku novog albuma posle petogodišnje pauze pod imenom „Choice of Weapon“.

Paradise Lost

Paradise Lost je takođe dva puta bio u Beogradu. Njihovi fanovi se sećaju odličnih nastupa u SKC-u 2005, kao i 2010. godine. Na predstojećem nastupu njihov repertoar biće upotpunjen sa novim pesmama sa albuma „Tragic Icon“ koji je najavljen da će izaći krajem aprila.

Važna napomena: Svima kojima se neće dopasti line-up Ozzy Osbourne and friends festivala, a već su kupili ulaznice za koncert grupe Black Sabbath, Avalon Produkcija ce omogućiti povrat novca od ponedeljka 27.02.2012, ali takođe poručuju da verujete u njihov izbor uz poruku da će Beograd 28. juna na Ušću dobiti svoj najveći heavy metal festival u svojoj dosadašnjoj istoriji.

(Visited 68 times, 1 visits today)