„Ovaj zvuk nije bugi, ovaj zvuk nije vugi“ – DLM @ The Quarter


Deca Loših MuzičaraOvaj zvuk nije bugi, ovaj zvuk nije vugi, ovaj zvuk je tvrdi, brzi fank, jak i autentičan, filovan duvačima, isklesan gitarom… Na ovaj i ovakav zvuk, Novi Sad je čekao punih pet godina. Čuvena beogradska fank rok grupa Deca Loših Muzičara, održala je u subotu 08. februara koncert u klubu The Quarter.

U uzavreloj atmosferi kluba, na oduševljenje publike, koncert je otvoren sa poznatim refrenom “Dobro došli dragi gosti…” i pesmom “Motel Kurodovic”, da bi se u istom ritmu i raspoloženju nastavilo sa pesmam kao što su “Kreditna kartica”, “Mara”, “Zeka”, čuvenim hitom “Konji Ritma”. Bio je to prilično iscrpni presek kroz karijeru i albume, a mnoge posetioce je to podsetilo i vratilo u prošlo vreme, koje je, uz mnoge druge grupe, DLM obeležila. Atmosfera je “smirena” sa par mirnijih pesama, kao što je “Ubiše Pabla”, specifična po tome što je napisana i otpevana na španskom jeziku. Ne zadugo, počinju prvi taktovi koji nas upoznavaju sa karijerom nikoga drugog do Vladeta Divca (“Vlade Divac”), što je publika jedva dočekala i u glas skandirala ime čuvenog centra.

Logički sled događaja je naravno “Prolećni Dan”, uvek žestok i uvek brz, “Doživotno osuđen na ljubav”, jedna od prvih pesama koju je DLM izvela pre 25 godina, zatim naslovna pesma prvog albuma i po mnogima najveći hit “Dobar Dan”. Ovaj blok je, očekivano, predstavljao, esenciju i vrhunac svirke.

Odličnom muziciranju benda je doprineo i teatralni nastup pevača Ivana Jeftovića, koji se sve vreme trudio da ostvari “hemiju” između publike i benda, što je krunisao skokom u publiku, koja ga je oduševljeno primila u “naručje”. Za to vreme su momci na bini furiozno održavali ritam, “vozeći” kroz fank akorde, podržani od strane duvačke sekcije.

Nakon dva izlaska na bis, gde su izveli i najnoviju pesmu “Flora i Fauna”, za koju je i snimljen spot, koncert je okončan pesmom “Let There Be Rock”, odličnom obradom planetarnog hita grupe AC/DC.

Nakon nepunih dva sata koncerta, Novi Sad je bio i jeste zadovoljan što je posle punih pet godina dočekao samostalan koncert glavnih predstavnika brzih bendova Srbije, koji su nekada u našem gradu sa zadovoljstvom “prašili”.

  • Foto: Tamara Milenković
(Visited 172 times, 1 visits today)