Otvoren konkurs za nastup na Exit-u


Konkurs za nastup na ovogodišnjem Exit festivalu otvoren je od 16. marta do 18. maja ove godine. Svi zainteresovani izvođači ove godine mogu da konkurišu tako što će se registrovati na sajtu www.exitmusic.tv (prošlogodišnja adresa music.myexit.org).

Registracijom i popunjavanjem aplikacije svaki izvođač dobija svoju stranicu na www.exitmusic.tv. Aplikacija za prijavljivanje na konkurs napravljena je tako da popunjavanjem polja u aplikaciji (koja uključuju i aploud od jedne do najviše tri autorske numere) bend automatski dobija svoju stranicu, odnosno profil na sajtu. Detaljnija uputstva i propozicije konkursa mogu da se pronađu u samoj aplikaciji. Svi koji su i prošle godine učestvovali na konkursu, mogu da konkurišu i za nastup na desetom Exitu. Dovoljno je da se izvođači uloguju i na svojoj već postojećoj stranici potvrde učešće klikom na dugme „Apply“. Moguće je konkurisati i sa prošlogodišnjim pesmama koje su već na postojećem profilu izvođača, ali izvođači mogu i ponovo da urede svoju stranicu i postave nove pesme. Maksimalna veličina audio fajla je 9Mb. Prošlogodišnji pobednici konkursa nastupali su na Exit Music Live bini, ali i na Elektrani, Explosive i World Music bini. Ovogodišnja novost je da će se pobednici konkursa naći na kompilacji “Exit Music Live” koja će se promovisati i uz pristanak bendova postaviti na sajt za besplatno preuzimanje. To je ujedno poziv izvođačima da svoje radove, bez obzira na rezultate konkursa, na svojim stranicama postave sa opcijom “free download”, i da zajedno sa Exitom promovišu ovakav vid distribucije muzike što izvođačima otvara nove puteve promocije. Za sva dodatna pitanja u vezi sa konkursom, izvođači mogu da pišu na music@myexit.org. Od vodećih izvođača na ovogodišnjem festivalu, svoje nastupe potvrdili su Kraftwerk, Arctic Monkeys, Moby, Andy C, Fabio & Grooverider, ali brojni drugi hedlajneri desetog Exita koji će uskoro biti i zvanično najavljeni.

Deseti po redu, ovogodišnji Exit festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice za deseti Exit mogu da se kupe u pretprodaji putem sajta Gigstix.com po ceni od 5.990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9.990 dinara.

Izvor:

Nadlanu.com

(Visited 86 times, 1 visits today)