Otvoren konkurs za 6. Jelen Demofest u Banja Luci (18-20. jula)


Jelen Demofest 6Šesti po redu Jelen Demofest kao i svake godine, otvorio je takmičarski konkurs za demo bendove koji će trajati 2 meseca, tačnije do 15. aprila 2013. godine.

Bendovi se mogu prijaviti putem banera na našem sajtu koji se nalazi sa desne strane ili putem zvaničnog sajta festivala na sledećem linku. Tu se nalazi elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti i zajedno sa dve autorske pesme sa tekstovima istih, fotografijom benda poslati na e-mail: konkurs@demofest.org.

Jedini uslov koji svi bendovi koji žele da se prijave moraju da ispune je da do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

Nakon završenog konkursa stručni žiri će izabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Šest ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala koje kao osnovni zadatak imaju pružanje prilike za maksimizaciju talenta odabranih bendova.

Kao i uvek do sada, presudan će biti kvalitet i snaga autorskog izražaja prijavljenih bendova prilikom odabira 30 najboljih. Ukoliko bendovi žele da ih i drugi čuju, da pokažu da su se godine vežbanja isplatile te da svoju muziku predstave na profesionalnoj bini pred nekoliko hiljada ljudi, ovo je njihova šansa.

Bend Neuro, prošlogodišnji pobednik Jelen Demofeta, ovih dana ulazi u proces odabira studija i producenta njihovog prvog albuma, a uskoro će u saradnji sa MTV-em snimiti i muzički spot koji će premijerno biti prikazan upravo na ovoj svetski popularnoj muzičkoj televiziji.

Promocija albuma benda Neuro desiće se na predstojećem, šestom Jelen Demofestu koji će ove godine biti održan od 18. do 20. jula na tvrđavi Kastel.

(Visited 38 times, 1 visits today)