Otovoren konkurs za nastup na 20. Festivalu uličnih svirača


Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 27. do 29. avgusta 2020. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a organizatori pozivaju umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 2020. godine.

“Za 20. rođendan festivala želimo da se osvrnemo na početak, na vreme kada je grad bio manji, kada nam nisu bile potrebne bine i kad su program festivala činili pretežno ulični muzičari i performeri. Program 20. festivala će tako u velikoj meri oživeti atmosferu njegovih ranijih godina.

Pozivamo ulične muzičare i performere koji leto provode u ovom delu Evrope da nas posete i priključe se festivalu, kako bismo zajedno proslavili dvadeset godina od kada je i Novi Sad dobio svoju tačku na mapi evropskih uličnih festivala.

Pozivamo i sve ostale muzičare i umetnike koji žele da svoj nastup prilagode nastupu na ulici i oprobaju se kao ulični svirači da se prijave i obogate program festivala”, stoji u saopštenju.

Propozicije učestvovanja

Festival uličnih svirača već 20 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću. Na Festivalu su dobrodošli/e scenski umetnici/e iz svih umetničkih ili izvođačkih polja.

Deo programa festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Prijave za konkurs ispuniti najkasnije do 1. juna 2020, a prijavu je moguće ispuniti na sajtu www.ulicnisviraci.com. Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2020. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

(Visited 15 times, 1 visits today)