Ostalo još samo 50 ulaznica po promotivnoj ceni za koncert bendova Anathema i Alcest u Beogradu!


anathema-photo-by-caroline-traitlerOgraničeni kontigent promo ulaznica za koncert čuvenog engleskog sastava Anathema i benda Alcest samo što se nije rasprodao – ostalo je samo još 50 ulaznica na blagajnama!

Nova vest je i da će kao predgrupa sastavu Anathema svirati uticajni francuski post metal duo Alcest, koji važi za pionire podžanra blackgaze (mešavina pravaca black metal i shoegaze). Grupa iza sebe ima 5 albuma i više turneja po Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Aziji i Australiji. Alcest je 2000. godine osnovao kantautor i multiinstrumentalista Neige (aka. Stéphane Paut) kao black metal projekat, a od 2009. je njegov stalni član i Winterhalter (Jean Deflandre). Njihova muzika je poetična i intezivna, a koncerti nezaboravni.

alcest

Legendarni rok bend Anathema nastupiće zajedno sa Alcestom u sklopu nove evropske turneje na kojoj promoviše album The Optimist u Beogradu 23. oktobra, u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.

Najbrži obožavaoci još uvek mogu kupiti ulaznice po promotivnoj ceni od 2.200 dinara na prodajnim mestima Eventim-a (www.eventim.rs), Gigstix-a (www.gigstix.com), DD Tickets-a (www.ddtickets.rs) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Regularna cena u pretprodaji iznosiće 2.600 dinara, a na dan koncerta 3.000 dinara.

Ovo je premijerni nastup benda Anathema u Srbiji u punom sastavu (grupa je 2013. godine svirala kao trio u akustučnom izdanju), kao i prvi nastup grupe Alcest u našoj zemlji!

Jedanaesti album The Optimist Anathema će objaviti 9. juna za izdavačku kuću Kscope, a na njemu je cenjeni sekstet iz Liverpula kročio na nove teritorije ambijentalnog i progresivnog rokenrola.

“Svaki muzički napredak ostvarili smo prirodnim putem. Od rane faze sa našim basistom Dankanom Patersonom (Duncan Patterson) koji je voleo Pink Floyd pa nadalje, nikada se nismo osvrtali. Srećni smo da smo izrasli u autorski tim koji povremeno kao da komunciira telepatski. I usput – da smo hteli da se prodamo, ne bismo morali uopšte da se menjamo”, kaže glavni autor u bendu Daniel Kavanagh (Daniel Cavanagh).

Braća Daniel i Vinsent Kavanagh (Daniel & Vincent Cavanagh), koja predvode bend, su zajedno sa Džonom Daglasom (John Douglas ; bubnjevi), pevačicom Li Daglas (Lee Douglas), basistom Džejmijem Kavanaghom (Jamie Cavanagh) i Danielom Kardosom(Daniel Cardoso ; bubnjevi/klavijature) započeli snimanje albuma zimus u studiju Attica Audio (Donegal, Irska), a materijal je završen u studiju Castle Of Doom u Glazgovu sa producentom Tonijem Doganom (Tony Doogan ; Mogwai, Belle & Sebastian, Super Furry Animals). Mastering izdanja urađen je u legendarnom Abbey Road studiju.

Naslov novog albuma može takođe na dobar način opisati i beskopromisnu i neustrašivu posvećenost benda Anathema autorskom radu još od formiranja 1990. godine. Bend je od samih početaka kontinuirano evoluirao: od svoje rane andergraund death i doom metal faze, pa sve do zvezdanih trenutaka progresivnog/ambijentalnog rok benda koji ne poznaje granice.

Bez ozbira na činjenicu da su njihova rana izdanja postali klasici, bend je napustio „tvrde” muzičke korene i otisnuo se u avanturu koja je rezultirala emotivnijom muzikom koja nailazi na odjek duboko u srcima slušalaca. Albumi Alternative 4 (1998), Judgement (1999), A Fine Day To Exit (2001) i A Natural Disaster (2003) pripadaju fazi kada je bend hrabro eksperimentisao, istražujući do najudaljenijih granica, nakon čega su snimili We’re Here Because We’re Here koji je zacementirao njihov status post-progresivnih kraljeva i jednog najznačajnjih rok bendova uopšte u svetu.

Nakon nagrađivanog Weather Systems (2012) i očaravajućeg Distant Satellites (2014) ambijentalni rokeri se vraćaju sa novim izdanjem, jednim od najmračnijih albuma zanimljivog naziva punog neočekivane muzike koja će iznenaditi i dobro upućene obožavaoce.

Publika u Srbiji imaće priliku da zaviri u čudesan svet benda Anathema 23. oktobra u Domu omladine Beograda.

  • Foto: Karolajn Trejtler (Caroline Traitler)

(Visited 164 times, 1 visits today)