Osmi dan pržio u Route66-u (video prilozi)


Prošao je ceo dan, sve te silne litre piva koje sam popio sinoć su me već napustile i fizički i psihički, ali utisci od sinoćne svirke grupe „Osmi dan“ u Route66-u su još sveži i jaki. Aleksa i ekipa su sinoć pržili kao da su na takmičenju, za čistu desetku. Raznovrstan lajnap nikog nije ostavio ravnodušnim i definitivno je bilo za svakoga po nešto. Od Prodidžija, U2-a, preko Pepersa, Metalike, Kemikal bradersa pa sve do, verovali ili ne Seje Kalača :).

„Osmi dan“ je svirku sinoć otvorio pesmom „Sad but true“ od Metalike par minuta posle ponoći i žurka je počela! Do tada poluprazan lokal se kao na znak vrlo brzo popunio. Uglavnom je tu bila njihova verna publika i verujem da je bilo malo njih koji su „Osmi dan“ to veče prvi put slušali. Ja sam bio jedan od tih malobrojnih i mogu reći da mi je posle ovog provoda jako žao što ranije nisam uživao u njihovom zvuku.

Žurka se zahuktavala, publika je pevala i igrala uz svaku narednu stvar koju su svirali. Dipeš mod, U2, Blur, Limp Bizkit… Sve hit do hita. Istakao bih devojčice u prvom redu, koje su podizale atmosferu, neumorno igrale i očima gutale članove benda. Prvi deo svirke završava se pesmom „Otherside“ od Red Hot Čili Pepersa.

Usledila je dvadesetominutna pauza, da bend a bogami i publika dođe do vazduha i osveži grlo. U pauzi je DJ kvalitetno animirao masu, tako da atmosfera nije opala. Nastavak svirke otvaraju pesmom grupe Prodidži „Their law“ (pogledaj video prilog).

{youtube}VB5_pal8Wd0{/youtube}

Usledila je ludnica. Ubrzo zatim Aleksa najavljuje iznenađenje večeri i na scenu stupa vokal grupe „Pero Defformero“ Goran Biševac – Bishke koji pored ostalog izvodi neobičan megamiks u kojem su mesto našli i „veliki hitovi“ Seje Kalača svima znanog po ulozi govečeta iz animiranog filma „Jet set“ i vitke Seke Aleksić. Njegov polučasovni nastup je samo dolio ulje na vatru i provod u Route66-u učinio još kvalitetnijim (pogledaj video prilog).

{youtube}sZW_FjVcJVA{/youtube}

Nakon gosta večeri „Osmi dan“ nastavlja svirku na visokom nivou i do kraja drugog bloka hitovima Bisti bojsa, Bili Ajdola, Kemikal bradersa, Rejdža i ostalih svetski poznatih imena publiku dovode gotovo do delirijuma. Nakon toga je usledila jedna kraća pauza i nastavak performansa.

Količina adrenalina i alkohola u krvi mi je zaustavila vreme i jedan deo pamćenja, tako da nastavak ne bih mogao da vam dočaram u ovom postu, pa mi ostaje da vam predložim da 12. juna 2009. dođete u Route66 i sami poslušate ove momke i sami se uverite u njihov kvalitet. Prilično sam ubeđen – nećete se pokajati!

(Visited 29 times, 1 visits today)