Orthodox Celts na Montreux Jazz Festivalu


Orthodox Celts na Montreux Jazz FestivaluDomaća grupa Orthodox Celts pozvana je da svojim muzički doprinosem uveliča najprestižniji festival danas, čuveni Montreux Jazz Festival.

Postojanost i kvalitet ovog Montreux festivala se potvrđuje decenijama, a ove godine džezeri u Švajcarskoj nastupaju po 47. put.

Članovi grupe Orthodox Celts su i više nego oduševljeni pozivom. Sigurno je da se on desio jer je njihova muzika prevazišla jezičke barijere i uspela da oduševi nekog ko živi na drugoj strani planete. Jedini domaći izvođači, tačnije muzičari sa prostora bivše SFRJ, koji su takođe nastupali na ovom festivalu su Korni Grupa, i to je bilo pre 40 godina.

Za list Danas, iz Orthodox Celtsa kažu: „Pored toga što je festival pozivnog karaktera, posebno priznanje je i da smo pozvani da nastupimo na Music In The Park stage-u, što je glavna outdoor bina na festivalu i to u udarnom terminu u petak, 12. jula u 21 sat. Ovaj poziv koji smo prihvatili sa oduševljenjem i zadovoljstvom predstavlja i potvrdu činjenice da su Orthodox Celts uveliko prevazišli ograničenja koja im muzički žanr u kome deluju nameće i proširili ih na dosad neviđen način u Irskoj muzici“.

Korni Grupa su takođe nastupali na poznatom Music In The Park stage-u.

Nakon nastupa na ovom džez festivalu, Orthodox Celts najavljuju koncert u Novom Sadu 14.7. i zatim u Kovinu 26.7.

(Visited 448 times, 1 visits today)