Organic toy izdao novi album


Organic Toy - UnfitUnfit je objavljen originalno prošle godine kao samostalno izdanje beogradskog benda Organic Toy, a u dogovoru sa Balkanrock Records, album doživljava i svojevrsno digitalno izdanje u vidu besplatnog downloada.

Ujedno je ovo i najava narednog albuma Organic Toy čije je snimanje započeto i koje do kraja godine biti objavljeno pod okriljem etikete Balkanrock records.

O albumu recenzista Balkanrocka Aleksandar Nikolić piše sledeće: „Imamo devet numera intrigantnih naslova i intrigantne dinamike sa generalnom presudom da je ovo ipak ‘tvrd’ album. Već u uvodnim numerama se da osetiti celokupan zvuk na izdanju ali ipak ne znate kada će vas neki momenti iznenaditi. Organic Toy su ovim izdanjem upali u onu fioku Dobro čuvane tajne srpske muzike iz koje su svojevremeno, i sasvim zasluženo, izmileli bendovi Consecration, Emanuil, Fluid Underground, nekadašnji Jewy Sabatay i još poneki.“.

Bend su još 2000. godine osnovali bubnjar Dušan Bogdanović i gitarista Filip Civljak i do 2010. godine su radili kao duo. Tada im se pridružuju klavijaturista Rade Martinović i Marko Simić (bas gitara). Svoju muziku svrstavaju u domen post-metala i instrumentalnog roka sa elementima industrijala, bluza, panka i stoner roka.

(Visited 50 times, 1 visits today)