“Oproštaj” – Vatrin novi spot


vatra_jun12“Oproštaj” je četvrti po redu spot sa šestog aktuelnog albuma “Ima li budnih” hrvatskog benda “Vatra”.

Kao i do sada, spot je radio njihov dugogodišnji saradnik Radislav Jovanov Gonzo, a zanimljivo je da je spot u potpunosti snimljen unazad. “Takvim načinom snimanja pokušalo se, barem prividno, prevariti prolaznost vremena, odnosno vratiti vreme nebi li se dobila mogućnost da se neke stvari izmijene ili poprave” izjavili su članovi Vatre.

“’Oproštaj’ je intimna ispovijest i nastavak teme započete na prošlom singlu „Plima adrenalina“. I premda je svaki gubitak bolan, te za njega nikada ne možemo biti spremni, stihovi koji zatvaraju ‘Oproštaj’ ostavljaju odškrinuta vrata nadi da je svaki kraj i novi početak… ‘Oproštaj’ je pjesma koja podsjeća koliko su svakodnevni mali obredi, poput zajedničkih ispijanja kave, sitnih prepirki, kućanskih poslova itd., zapravo bitni i veliki.“ – rekao je o pesmi Ivan Dečak.

“Dokaži da nisi slučajan odabir” je koncertna akcija koja je pre nedelju dana koncertom u Virovitici završena. U pitanju su bili intimni akustični koncerti koje je Vatra održala u garažama svojih vernih fanova za odabrane obožavatelje i njihove prijatelje. Vatra je ove godine nomivana u tri kategorije za nagradu Porin, Hit godine (“Tremolo“), Rock album godine i Najbolju vokalnu saradnju (“Tremolo“ feat. Damir Urban), za koju su i dobili nagradu. Vatru čine: Mario Robert Kasumović –bubanj, Robert Kelemen –solo gitara, Irena Celio-Cega –klavijatura, prateći vokal, Boris Gudlin –bass gitara i Ivan Dečak –vokal, ritam gitara.

(Visited 38 times, 1 visits today)