„Omladinci kud ste pošli?“ novi album Neozbiljnih Pesimista


omladinci_kud_ste_posliSomborski sastav Neozbiljni Pesimisti koji prema sopstvenom priznanju svira AntiGlobalEtnoPank, nakon vrlo uspešnog prvog albuma, koji im je obezbedio fanove i u inostranstvu, izdao je drugi album pod nazivom „Omladinci, kud ste pošli?“

Album sadrži devet pesama koje su snimljene u novosadskom studiju Do Re Mi u periodu 2010/2011, kao i odjavni govor. U kreiranju numera učestvovali su svi članovi grupe, ali su najveći teret izneli gitarista Boki i pevač Igor.

Pesma “Nedeljni komentar” legendarne Azre, koju Neozbiljni Pesimisti odavno izvode na koncertima, ipak se nije našla na izdanju, jer nisu dobili pismenu dozvolu od Branimira Štulića, koja je pored usmene bila neophodna, ali će moći da se preuzme sa sajta grupe kao bonus.

“Žanrovski smo dopustili uplive nekih muzičkih stilova kojih nije bilo na prvom albumu, i opet sve to pokušali da ujedinimo u naš anti-global-etno-pank.”, izjavio je Davor Demonja, bubnjar Pesimista, a na pitanje šta tačno predstavlja naziv albuma Davor kaže da ima višestruko značenje.  “Jednim delom on je upućen mladima koji su u ovim teškim vremenima nemoćni da se odupru uticajima serviranim preko mass medija i koji evidentno nisu na dobrom putu, a drugim delom upućen je nekadašnjim omladincima i herojima radnih akcija, a koji danas vode državu na popularan način.”, objašnjava Demonja.

Upravo ovih dana privodi se kraju spot za pesmu “Centrifuga”, snimljen u praznim halama i hodnicima nekada fabričkog giganta Bane Sekulić. Ovo je već četvrti spot sa novog izdanja, a prethodno su ekranizovane pesme “Sve na silu“, “Sunce tuđeg neba“ i “Divan dan“.

Neozbiljni Pesimisti su puno nastupali tokom leta, a nastavak koncertnih aktivnosti najavljuju nastupom u Subotici 5. oktobra, 12. oktobra su u Prijedoru, a dan kasnije u Gradiški, dok je koncert u Zemunu zakazan za 20. oktobar.

U najavi su i koncerti u Zagrebu, Banjaluci, Novom Sadu, Beogradu, a tokom novembra održaće tri koncerta u Poljskoj.

(Visited 55 times, 1 visits today)