Održana redovna godišnja Skupština URMUS-a


Godišnja Skupština Udruženja rok muzičara SrbijeDana 03.06.2012. održana je redovna godišnja Skupština Udruženja rok muzičara Srbije u prostorijama Udruženja. Skupštini je prisustvao veliki broj članova, a prema unapred utvrdjenom dnevnom redu, kao prva tačka je razmotren finansijski izveštaj za predhodnu godinu koji je jednoglasno usvojen.

Druga tačka, planovi za ovu godinu, je izazvala veće interesovanje i angažman u raspravi članova udruženja. Pored razmatranja priprema za rok festival BARF 2012, sugestije su bile usmerene na načine popularizacije ove manifestacije, kako bi postala tradicionalna. Pozitivno je, što se ove godine pored Sokoj-a, u organizaciju festivala uključio i Grad Beograd, što će u mnogome olakšati organizaciju festivala. S obzirom na veliko interesovanje bendova za prošlogodišnji festival, odlučeno je i da će konkurs za prijavljivanje bendova za BARF 2012 biti raspisan u septembru kako bi se što pre krenulo sa pripremama za festival.

Drugi deo rasprave se odnosi na predlog da se u relativno kratkom roku, zahvaljujući donaciji članova, osposobi softver i pokrene baza podataka kojoj će imati pristup svi članovi Udruženja. Baza podataka bi sadržala sve relevatne informacije o članovima udruženja, kao i druge korisne informacije: kontakti klubova u kojima može da se svira, podaci o medijima koji se bave rok muzikom, informacije vezane za ostvarivanje prava autora i izvodjača, kao i sve ostale relevatne informacije u sferi kakve takve, muzičke industrije u našoj zemlji i u regionu.

Shodno tome, napravljene su i smernice rada za ovu godinu, a to će pored pomenute izrade jedinstvene baze podataka, biti i izdavanje CD-a i DVD-a sa prošlogodišnjeg BARF-a, muzičke radionice u okviru aktivnosti tokom nedelje i intenzivnije druženje muzičara, rok žurke i koncerti u prostorijama Udruženja tokom vikenda.

Naročito je naglašeno da je Udruženje uvećalo broj članova od predhodne Skupštine sa 200 na 560 članova, što još više obavezuje Udruženje na dalji angažman u popularizaciji rok kulture.

(Visited 30 times, 1 visits today)