„Od Vardara do Triglava“ – Repetitor, N’Toko & Fonija u Beogradu


Nežni Dalibor @ CK13, Novi SadRepetitor se na petak 13. vraća na scenu Božidarca gde su u februaru prošle godine održali jedan od najboljih nastupa ikada u okviru serijala Vračar Rocks! (Radoslava Grujića 3, Beograd).

Repetitor je bend koji je poslednjih godina među omiljenima ne samo domaćoj, već i regionalnoj publici, a sinonim je za sirovu energiju i kreativnost, u šta su mogli da se uvere svi oni koji su bar jednom bili na njihovom nastupu. Bend je do sada su objavio dva albuma – Sve što vidim je prvi put (Odličan hrčak, 2008) i Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012), a u okviru turneje “Od Vardara do Triglava“ sa Repetitorom će u petak 13. decembra nastupiti i Slovenac N’toko i makedonska grupa Fonija.

N’toko je hip-hoper koji je samostalno počeo da nastupa po izlasku iz fank/hip-hop kolektiva Moveknowledgement. Proslavio se kao reper poznat po brzini i umeću kazivanja stihova. N’tokova diskgrafija je više nego interesantna – pored albuma Parada ljubezni (Beton Records, 2010), objavio je i tri izdanja pod japanskom etiketom Call and Response. Živi na relaciji Slovenija – Japan, gde je imao više od 40 nastupa i gde je sarađivao sa velikim brojem umetnika sa tokijske scene. N’toko je unikatni, inteligentni glas svoje generacije.

Pank-rok trio Fonija u Božidarac stiže iz Skoplja. Za njih kažu da stvaraju “opasno melodične” numere. Njihov zaštitni znak su brze melanholične melodije. Svesni toga da se bend najbolje dokazuje na nastupima uživo, Fonija svaki novi koncert smatra novim izazovom, a posebno su im interesantna mesta poput CZK “Božidarac” na kojima do sada nisu nastupali.

Karte su u pretprodaji @ FELIX Shop, TC Sremska po ceni od 300 dinara. Na ulazu na koncert karte će koštati 400 dinara. Početak u 20 časova.

(Visited 82 times, 1 visits today)