October Light i „Free!“ u zagrebačkom Vip clubu


October Light - Free!October Light, mladi hrvatski ska-rokeri, održaće 7. novembra u zagrebačkom Vip Clubu promociju svog aktualnog studijskog albuma „Free!“, koji se na tržištu nalazi od prošle godine, pod okriljem Aquarius Recordsa. Njihov najavni singl „Croatia“, ostvario je zapažen uspeh među publikom i kritičarima, i na taj način postao i muzička podloga kanala RTL2.

Na zagrebačkom koncertu mlada šestorka sa samog severa Hrvatske (Pušćin, Varaždin), predstaviće svoj žanrovski šarenolik album, a svakako i maštovitost i melodičnost prepoznatljivlju u njihovim pesmama. Ono što ovaj bend čini zaista jedinstvenom pojavom na hrvatskoj muzičkoj sceni, jeste njihova instrumentalna kombinatorika, a tako i originalan pogled na stvarnost (u pesmama pregovaraju o vlastitim iskustvima u odnosima sa ljudima i u odnosu sa Bogom).

Bend je nastao na temeljima nekadašnjeg Seeker’s Planeta, čini ga šest vrsnih muzičara, od kojih je čak petoro i u rodbinskoj vezi – braća Petar, Filip, Stjepan i Benjamin te rođak Marko Horvat uz potporu najboljeg mladog bubnjara Hrvatske Abela Kovačevića iz Mačkovca.

October Light formiran je jedne oktobarske večeri 2005. godine, što odmah poslužuje i kao inspiracija za ime pod kojim je do danas ta grupa nanizala impresivnu brojku od oko 150 koncerata, odsviranih uglavnom izvan granica Hrvatske – najviše u Nemačkoj, Švajcarskoj, Holandiji, Austriji, Francuskoj, Švedskoj i Danskoj.

Iza sebe, bend već ima EP iz 2006. „Songs We Wrote So Far“ i EP „Everything Will Be Made Right“ iz 2010. godine na kojem kao vokal gostuje velikan američke ska scene Met Morginski (Matt Morginsky), poznatiji kao Modžo (Mojo).

Najnoviji album izlazi sa željom da se ime i muzičko stvaralaštvo October Lighta napokon učvrsti i na hrvatskoj muzičkoj sceni.

Na albumu „Free!“, October Light je radio više od tri godine, a ovako dug period doprineo je potpunom kreativnom izražaju, ali i omogućio veliku raznolikost.

Album sadrži 14 pesama, od kojih su 3 pisane na hrvatskom jeziku, a ostatak na engleskom – što zbog činjenice da članovi benda, gotovo 90 posto svojih koncerata odrade u inostranstvu, što zbog ponovne muzičke saradnje sa jednim od velikana američke ska scene, Metom Morginskim (Mattom Morginskyim) (O.C. Supertones), s kojim su 2010. snimili i zajednički album „Everything Will Be Made Right“. Osim saradnje sa Modžom, inostranim karakterom može se pohvaliti ceo album, s obzirom da su mix i master urađeni u SAD-u, a za pesmu „Last Time“ miks potpisuje Hans Martin Buff – dugodišnji tehničar i majstor zvuka sedmerostrukog dobitnika nagrade Grammy Princa (Prince).

Koncert počinje u 20:30 časova, dok će ulaznica koštati 30 kn.

Fanove October Light-a dočekaće i promotivna cena albuma „Free”.

(Visited 34 times, 1 visits today)