Ocean Alley – „Holiday“ (singl)


Ocean AlleyOva grupa muzičkih entuzijasta dolazi iz Australije, tačnije Sidneja i predstavlja nam svoj singl pod nazivom „Holiday“ koji predstavlja uvod u njihov debitantski album. Oni se zovu Ocean Alley i mladi su predstavnici australijske scene i muzike pre svega.

Potrebno je naglasiti baš australijsku muziku, jer se ona uvek prepoznavala i na neki način izdvajala od rok muzike sa ostalih kontinenata. U pitanju je odraz temperamenta i podneblja u muzici što se odražavala u dozi sirovosti, žestine i tipične iskrenosti, naravno, sve u većoj ili manjoj meri. Pesma „Holiday“ bi verovatno mnogo drugačije zvučala da je snimana u sunčanoj Kaliforniji, u protivnom ona, iako govori o letu, zabavi, dokolici i svom uživanju koje isti donose, zvuči i veselo i oporo u isti mah. Osećaj prilikom slušanja same muzike bi se mogao opisati rečenicom iz svakodnevnog života „Sunce prija, ali su dugačke vrućine teške“.

Muzika je melodijski i harmonski prijatna, ali orgulje i bluz zvuk gitare nas sve vreme opominju da se radi o ozbiljnoj stvari. Tu je naravno i neizbežno izražen bubanj koji daje dobar gruv. Ukratko ponovljeno vesela pesma, ozbiljna muzika, ozbiljan slušalac, australijski rok.

Grupa Ocean Alley je u toku naredna dva meseca na turneji na Novom Zelandu.

(Visited 78 times, 1 visits today)