Objavljena imena pet izvođača na To Be Punk festivalu


to_be_punk_2013_copyNa ovogodišnjem To Be Punk festivalu koji će se održati 31. maja i 1. juna sviraće britanski oi pank bend Argy Bargy, grčki Barb Wire Dolls i Wish Upon a Star, zagrebački Kevlar Bikini kao i danska hardkor grupa Night Fever.

Bend Argy Bargy nastupiće drugog festivalskog dana. Prošle godine u avgustu izdali su četvrti po redu studijski album „Hopes, Dreams, Lies and Schemes“. Grupu je osnovao pevač Votford Džon(Watford Jon) koji je ime bendu dao po istioimenoj pesmi kultne pank grupe Cock Sparrer. Gitarista pomenutog benda Deril Smit (Daryl Smith), kao Džonov najbolji prijatelj, odmah po osnivanju priključio se grupi.

Wish Upon A Star dolaze iz Atine, na sceni su deset godina, a muzika koji sviraju vidno je pod uticajima bendova poput Hot Water Music, Nothington i Bouncing Souls. Iza sebe imaju dva izdanja, koja se mogu besplatno preuzeti sa njihove bandcamp stranice – „Sincerity In Every Chord“ (2010.) i Something to Hold Onto (2012).

Night Fever se smatraju za jedan od najboljih evropskih hardcore bendova. Iza sebe imaju 12″ vinil „New Blood“ kojim će se premijerno predstaviti novosadskoj publici.
Kevlar Bikini su zagrebački bend sastavljen od muzičara koji iza sebe imaju poprilično iskustvo u po nekoliko bendova, uglavnom metal orijentacije.Sami članovi grupe kažu da stvaraju muziku kakvu bi i sami želeli da čuju, idealnu za visoko-energične live svirke, ali istovremeno zanimljivu za slušanje kod kuće na gramofonu.

Barb Wire Dolls su nastali 2008. godine na Kritu i sebe predstavljaju kao novu pank revoluciju. Posebno atraktivan i provokativan izgled ženskog vokala Queen Isis daje posebno notu bendu. Kako sami kažu, na njihov zvuk su uticali pan-rok bendovi kao što su Sex Pistols, Clash, The Ramones i Blondy.

Nezvanično, poput prošlogodišnjeg „To Be Punk“ festivala, i ovogodišnji će biti tematski podeljen. Poslednje majsko veče biće posvećeno hardkoru, a prvo junsko – pank-roku. Kao i ranijih godina, festival će okupiti bendove iz Novog Sada, Srbije, nekadašnjih jugoslovenskih republika i inostranstva, a programski producent festivala Igor Todorović nagovestio je da će lista učesnika biti poznata do kraja marta.

(Visited 73 times, 1 visits today)