Objavljena dupla muzička CD kompilacija: Milan B. Popović & „Hronično neumorni“


Milan B. Popović - Hronično neumorniUmesto prvobitno planirane nove, pete po redu knjige pesama, naslova Hronično neumorni, beogradski pesnik, kritičar, kolumnista i novinar Milan B. Popović, odlučio je da ode korak dalje, i oko svojih stihova na dvostrukom CD-u Hronično neumoran, okupio je već etablirane, ali i potpuno nove bendove i izvođače iz svih država bivše Jugoslavije. Oni su osmislili i snimili muziku na njegove stihove.

Zahvaljujući dugogodišnjem predanom i plodonosnom, ne samo književnom, nego i novinarskom, publicističkom i kritičarskom radu, a prevashodno zahvaljujući sopstvenoj ogromnoj energiji i optimizmu „hronično neumoran“, Milan B. Popović, za razliku od svoje prve CD kompilacije Vreme brutalnih dobronamernika iz 2010. godine, koja je bila gitarske „hard & heavy“ orijentacije, ovoga puta okuplja muzičare najrazličitijih muzičkih opredeljenja, i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Na taj način, što je za svako poštovanje, Milan ponovo povezuje umetnike iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, BiH… ali i spaja različite vidove umetničkog izražavanja, tj. rokenrol, rege i hip hop sa svojom poezijom.

Od hip-hop umetnika na CD-u se nalaze: Sky Wikluh, Vudu Popaj, Coa, Cantwait, Kruks, M.A.X., Solow i Flip Flop.

Rege bendovi zastupljeni na ovoj kompilaciji su: Del Arno Band, The Socks, Hornsman Coyote (Eyesburn), Elly Rasta Girl, Čaras i Subjektivni sud.

Rok izvođači i bendovi na CD kompilaciji su: Branko Radaković (Argus, Olovni balon), Miroslav Dukić (Tako), Zoran Marinković-Bjesomar (Bjesovi), Autogeni trening, Nikola Čuturilo, Monera, Seljačka buna, Hashish club, Alek, Branislav Lazić, Broken Arrow, Dark Sky, Fault, Snovi, Galoma, Stereo Tip, Grim, Vladimir Jakšić (ex-Revolveri) i Sead Zele Lipovača (Divlje jagode).

Pre objavljivanja ovog dvostrukog CD ostvarenja, snimljena su četiri video spota. Branko Radaković je snimio, režirao i montirao spot, a ujedno i recitovao tekst pesme „Ubuduće ne pričaj o budućnosti“. Muziku za tu pesmu je komponovao Miroslav Dukić.

Zoran Marinković-Bjesomar je snimio, režirao i montirao spot za pesmu „Istine mamlazi kriju (Batina)“, a ujedno je komponovao muziku i otpevao svoj refren, dok je Milan B. Popović recitovao strofe.

U produkciji „Kan i Lingus“, bend Stereo Tip je snimio spot za pesmu „Poslednji stih“.

The Socks„Jah“.

Ceo dupli CD HRONIČNO NEUMORNI” Milana B. Popovića, sa knjižicom i press materijalom se može besplatno preuzeti sa Milanovog zvaničnog sajta.

(Visited 91 times, 1 visits today)