O čemu razmišljate dok slušate The Smiths?


The SmithsTo o čemu publika razmišlja dok sluša pesme jednog od najboljih rok sastava svih vremena biće pretočeno u strip.

Pesme legendarnog britanskog muzičkog sastava The Smiths biće pretočene u strip-antologiju koja će pesme poput „Girlfriend in a Coma“ i „How Soon is Now?“ pretvoriti u crtane priče.

Svaka pesma će biti „ispričana“ kroz strip na četiri do najviše osam stranica, a čitav projekt trebao bi da bude gotov do novembra, kada se očekuje i njegova objava, piše britanski „Gardian“.

Šon Demumbrum, idejni je tvorac strip-antologije pod naslovom „Ujediniti i preuzeti: stripovi inspirisani Smithsima“.

„O čemu razmišljate dok slušate svoje omiljene pesme The Smithsa?“ Upravo će to autori knjige koristiti kao inspiraciju u radu na ovom stripu“ rekao je on.

Šon je već je okupio 13 timova koje čine pisci, crtači i ilustratori, i svaki od njih će raditi na po jednoj numeri. Gotov proizvod imaće najmanje 72 ilustrovane strane.

Britanski alternativni rok sastav The Smiths, osnovan u Mančesteru 1982. godine , činili su Stiven Patrik Morisi, Džoni Mar, Endi Rurk i Miki Džojs. Muzički kritičari ih smatraju jednim od najboljih alternativnih sastava britanske indie scene 1980-ih.

Bend je izdao četiri studijska albuma do momenta raspada 1987., a do njega je došlo zbog nesuglasica između Morisija i Mara.

Samo jedna od pesama benda The Smiths koja je ušla u istoriju rok muzike.

{youtube}-CGIii_eTOk{/youtube}

(Visited 84 times, 1 visits today)