NS Koncert Godine 2012: Poznata imena za glavnu binu


The Rolling Stones - Grrr!Jubilarni, trinaesti NS Koncert Godine biće održan u subotu, 22. decembra u Velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (SPENS). Početak koncerta zakazan je za 16h, a najavljeno je i da će manifestaciju otvariti video snimak iznenađenja. Na video platnu prikazaće se do sada neemitovan koncert!

Koncert Godine – rok događaj i veliki koncert, održavao se svake godine u decembru u velikoj dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu u periodu 1993 – 2002. a onda nakon velike pauze ponovo je startovao 2010. godine.

U moru neukusa i sistemu poremećenih vrednosti, zdrav i čist stav je bio odmah prepoznat od strane mnogobrojne publike, najčešće mladih ljubitelja kvalitetne domaće muzike, koji su u Novi Sad dolazili iz cele Vojvodine i šire, često čekajući satima ispred dvorane da uđu kako bi zauzeli mesta ispred pozornice i tako bili najbliži bendovima na sceni.

Ove godine na NS Koncertu Godine nastupa veliki broj bendova koje je publika odabrala preko Facebook stranice koja ima skoro 110.000 fanova (od 7 sastava sa najviše glasova, 6 će nastupati na 13. NS Koncertu Godine). Ukupno, na glavnoj bini, publici će se predstaviti 9 bendova, a to su:

  • Hladno pivo iz Zagreba, bend koji je tražilo najviše posetilaca i koji će prvi put učestvovati na Koncertu godine
  • bosansko – hercegovačka formacija Dubioza kolektiv
  • svima dobro poznati bend S.A.R.S. sa svojim satiričnim mega hitovima
  • Block Out – čudaci aletrnativnog psihodeličnog roka
  • stručnjaci za najbolju zabavu irskog zvuka Orthodox Celts
  • trenutno naš najbolji crossover bend Eyesburn koji na jedinstven način kombinuje hard core i reggae
  • novosadski domaćini, sada već zaštitini znak Koncerta Godine – žestoki Ritam Nereda koji ovim nastupom završavaju turneju “Paralelni svet”
  • uvek ironično veseli i sarkastični punk rockeri Atheist Rap
  • Sve Barabe (Timbe, Ajs Nigrutin, Bvana, Eufrat i Mikri iz Prti Bee Gee) legende beogradske underground hip hop i rep scene koje zatvaraju program duboko u noć

U pripremi je i projekat za drugu binu pod nazivom Bez prekida. Za učešće na drugoj pozornici će takođe biti organizovan konkurs i glasanje putem Facebook stranice Koncerta Godine, te ovom prilikom molimo sve zainteresovane bendove da prate istu kako bi na vreme dobili sve informacije i uključili se u borbu za učesće na ovom jedinstvenom događaju, koji će, kao i prošle godine, omogućiti uživanje u koncertima tokom svih 10 sati trajanja programa.

Takođe je planirano da odavanje počasti Tusti, nedavno preminulom pevaču Kud Idijota i jednom od najomiljenijih učesnika Koncerta Godine ikad. Dogovori oko realizacije ovog plana su još uvek u toku.

Ovogodišnji Koncert Godine će biti posvećen svim muzičarima i prijateljima koji su na njemu učestvovali, ali nažalost više nisu sa nama. Prisetićemo se Zareta iz Atheist Rapa, Ljube iz No Speed Limita, Bojana iz Katarze, Petrije iz GBB-a, Šicka iz Zabranjenog pušenja i Rambovog benda, Milana i Magi iz EKV, naravno Tuste iz Kud Idijota kao i mnogih drugih koji su nas prerano napustili.

Drugi najtraženiji bend po glasovima publike, šabački Goblini, koji su i prošle godine, imali odličan nastup, na žalost, zbog obaveza frontmena koji je na privremenom radu u Pakistanu ove godine neće moći da nastupe.

Pevač Branko Golubović Golub iz Islamabada poručuje: ”Koncert Godine je oduvek bio naš omiljeni događaj. Na određen način mi smo i potekli iz Novog Sada. Ove godine smo planirali učešće, ali smo zbog mojih obaveza u poslednjem trenutku morali da odustanemo. Sve ćemo učiniti da vam se sledeći put obavezno predstavimo, nadamo se i sa novim pesmama. U svakom slučaju ne propustite naš i vaš NS Koncert Godine!”

Dizajn za ovogodišnji NS Koncert Godine uradio je svetski poznat novosadski strip crtač Bane Kerac.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara možete kupiti online preko Gigstix prodajne mreže (www.gigstix.com), u svim Corner shopovima širom Srbije, prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, knjižari Bulevar Books, knjižari Serendipiti Spens, caffeu Machiatto Mercator i naravno na blagajni Spens-a u Novom Sadu. Cena ulaznica na dan koncerta iznosiće 1.250 dinara.

(Visited 73 times, 1 visits today)