Novi video singl grupe Laibach – „We Are Millions And Millions Are One“


Laibach„We Are Millions And Millions Are One“ novi je singl grupe Laibach skinut sa aktelnog albuma Spectre za koji je predstavljen i pripadajući spot.


Proteklih nedelja Laibach ne silaze sa naslovnih strana svetskih medija zbog uspešno završene turneje po Severnoj Koreji. U sklopu „The Liberation Day Tour“-a grupa je nastupila u Pjongjangu i oduševila tamošnju publiku postavši prvi zapadni bend koji je održao koncert u toj izolovanoj zemlji.

Kako bi proslavili tu istorijsku posetu Laibach su objavili spot za „We Are Millions And Millions Are One“, novi singl sa albuma Spectre. Spot je režirao Ratneek i uključuje animacije iz filma „La Isla De Los Muertos“ autora Vuka Jevremovića.

Turneja po Severnoj Koreji poklopila se sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja korejskog poluostrva od japanske okupacije i podele na dve države. Poseta grupe Laibach glavnom gradu zabeležena je kamerama i biće prikazana kao dokumentarac čija premijera se planira za 2016. godinu. Režiser filma je norveški umetnik Morten Travik (Morten Traavik) koji je već sarađivao sa bendom na spotu „The Whistleblowers“.

    • Foto: Jorund F Pedersen

(Visited 76 times, 1 visits today)