Novi termini za koncerte Gitar art festivala


Koncerti italijanske gitarske senzacije 40 Fingers i premijera Recuerdos de Belgrado, koji su deo programa Gitar art festivala (GAF), ponovo su odloženi zbog epidemiološke situacije povodom pandemije korona virusa. Tako će 40 Fingers nastupiti 2. juna u Kombank dvorani, a koncert Recuerdos de Belgrado za orkestar i soliste na gitari biće premijerno održan 5. juna na sceni Kolarčeve zadužbine, u okviru 22. Gitar art festivala (GAF).

Novi termini i pomeranje koncerata izazvano je nepromenjenom epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom Kovid-19, saopštili su organizatori.

Kupljene ulaznice važiće i za nove termine 22. GAF-a, koji će biti održan od 1. do 6. juna u Beogradu. Publika će imati priliku i da, ukoliko nije u mogućnosti da poseti koncerte u novim terminima, zameni ulaznice za bilo koji novi koncert na sledecem 22. GAF-u, koji će biti održan od 1. do 6. juna u Beogradu.

Popularni gitarski kvartet 40 Fingers prvobitno je trebalo da nastupi 12. marta 2020. godine, u okviru 21. GAF-a, ali je odložen za 4. novembar zbog izbijanja pandemije i uvođenja vanrednog stanja. Potom je ponovo odložen za 16. mart 2021, u okviru 22. GAF-a.

Sastav 40 Fingers čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori, a prvi put će gostovati u Beogradu.

Premijera koncerta Recuerdos de Belgrado takođe je pomerena sa 21. GAF-a na 22. festivalsko izdanje.

Simfonijski orkestar RTS-a pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića sa četvroricom solista iz Španije, Nemačke i Austrije (Hoakin KlerčaMarko Tamaja, Rafael Agire i David Martines) trebalo je prvobitno da nastupi 15. marta 2020. u Kolarčevoj zadužbini, a zbog čestih uredbi i menjanja pravila u vezi sa izlaskom i povratkom muzičara u njihove zemlje, organizatori su bili primorani da odlože koncert za mart 2021. godine.

(Visited 16 times, 1 visits today)