Novi spot grupe Zebrax


zebraxImotsko-zagrebački bend Zebrax snimio je video spot za svoj četvrti singl „Sretna nova 1984“.

Spot je režirao poznati reditelj Mario Kovač, a sniman je tehnikom stop-animacije. Sama pesma, kao i njen pripadajući video, upozoravaju na defektnost sistema u kojem živimo, osvrćući se na Džordža Orvela (George Orwell) i njegovo delo „1984“. Pevaju o “metastaziranom svetu koji na aparatima živi, dok se javnosti serviraju globalni sedativi…”  Umesto “da verujemo, da živimo i volimo, cilj je da ne razmišljamo i da se bojimo”…

                                       „al ja se ne bojim zadnjeg otkucaja sata
                                       duša je vječna, a pobjednik je pravda
                                       ja se ne bojim, moja duša je čista”

Zebrax je osnovan u Grčkoj 2009. Za ime benda članovi kažu sa postoji objašnjenje al ga skrivaju „nek svatko shvati kako mu drago”.

Album prvenac „Nemamo vremena za žurbu“, snimljen u Studiju Element, te izdan za „Aquarius records“ / Studio11 prošle godine. S albuma su zasad skinuta tri singla i snimljeno isto toliko spotova, “Balada o Romanu Polanskom”, “Njoj je Bog dao ljepotu” i “Nemamo vremena za žurbu”.

Na albumu gostuju: Postolar Tripper, Arsen Dedić, Mario Knezović (Zoster), Erol Zejnilović i Luka Tralić Shot (Elemental), Rista Ibrić (violina), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Dinko Habuš (truba), Nikola Vranić (klavijatura), Max Peter (harmonika), Iva Kovačević (back vokal).

Bend nastavlja s radom, kako produkcijski tako i svirački, pa ćete ih narednih meseci moći čuti i videti u sledećim gradovima:

17.1. SPLIT
18.1. KNIN
7.2. ZAGREB
9.2. BJELOVAR

Bend čine: Ante Ashby, Ivan Orešković, Danijel Kadijević, Marino Vinja i Petar Makar.

(Visited 146 times, 1 visits today)