Novi spot grupe ZAA – „What About“


zaa_02Why don’t you teach love in your school?!

Pred vama je ekranizovana pesma What About, popularnog benda ZAA iz Kruševca, koji uspešno stvara još od kraja 2008. godine. Njihova muzika je raznovrsna, bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima od džeza do panka.

Spot za „What About“ pojavio se 6. februara na servisu Jutjub. Uloge su tumačili – Marko Gvero, Nikola Joksimović, Mihailo Ristić i Tara Kojić dok su ispod njega potpisani i Nemanja Petronijević kao i Adrijan Milošev.

ZAA poručuje: Slobodna ljubav iliti odnos slobode prema ljubavi je idejno stablo koje nosi pesmu What about. Sam po sebi ovaj odnos je za svakog pojedinca podosta komplikovan jer čovek u njemu i preko njega stvara svoj identitet.
Da stvar bude još teža, na delu imamo samoizdajuće „autoritete“, koji bi da se u taj odnos mešaju i budu gazde na tuđem posedu. Imena tih posrednika su svima nama dobro poznata: Država, Političke partije, Uticajni kapitalisti, Etnički puritanci, kao i ljudi kojima je autonomno mišljenje nepostojeća rupa na svirali. Nabrojanima treba pridodati još jednu osobu a to ste vi sami, tj. svi mi sami.

U borbi ZAA slobodu moramo ne samo da hoćemo i želimo njeno ostvarenje nego i da znamo da hoćemo i želimo. Mislimo slobodu i nikad dosta pričanja, slušanja i pevanja o njoj!“

Poslušajte izvanredno ispreplitane ritmove instrumenata sa jakim, sugestivnim vokalom koji celoj priči daje dobitnu notu. Spot priča priču, o slobodnoj ljubavi, ljubavi slobode…u svakoj noti, svima.

(Visited 72 times, 1 visits today)