Novi spot grupe “No Rules”


no_rules“Uzmi moje srce” je naziv pesme sa poslednjeg albuma ”Homesick Blues” za koju su ovi Tuzlaci uradili spot.

Spot je rađen u produkciji ProVision-a, a sniman je u prostorijama Doma Mladih Tuzla u saradnji sa klubom BBCC iz Lukavca. Na ovogodišnjem Mars Moon Festivalu koji je održan u Slavonskom Brodu od 01.-03. juna,  “No Rules”  nastupao je uz velika imena poput Urban & 4, Električni Orgazam, Partibrejkers, Let 3 i Vatra, a njihov nastup bio je 02. juna.

“No Rules” je četvorka iz bosansko-hercegovačkog grada Tuzla, osnovana u oktobru 1999. godine, a njihov muzički pravac je rock’n’roll/blues/garage rock. Svoj prvi album “Pasje vrijeme” izdali su u julu 2003. godine za beogradsku izdavačku kuću Active Time. U novembru 2006. godine No Rules izlazi sa svoje dve pesme “Ponovo rođen” i “Ritam gomile” na kompilaciji “11. Bombardiranje New Yorka” izdavačke kuće “Slušaj najglasnije” iz Zagreba, a u aprilu 2007. godine izlazi i drugi album “Probaj me” za izdavačku kuću Hayat production iz Sarajeva. U septembru 2010. godine izdali su i svoj treći, još uvek aktuelni, album ”Homesick Blues”. Ovaj album objavila je slovenačka izdavačka kuća Fron Rock iz Maribora.

“No Rules” iza sebe imaju dosta nagrada poput prestižne BiH muzičke nagrade “Davorin 2004” u kategoriji “otkrovenje godine-Novi izvođač”, a u 2007. godini njihov tada aktuelni album “Probaj me” uvršten je u pet najboljih albuma u BiH te godine. Delili su binu sa velikim imenima kao što su Disciplina Kičme, Bare i Plaćenici, ali i sa legendarnim Deep Purple u sarajevskoj dvorani Zetra pred 15.000 ljudi u novembru 2007. godine. Bend čine: Goran (vokal/gitara),  Dražen (solo gitara), Danijel (bas gitara) i Bojan (bubnjevi).

(Visited 53 times, 1 visits today)