Novi spot benda Rich Bitch


Rich Bitch & Tanja Jovićević„Jedan tvoj pogled“ je treći po redu spot sa aktuelnog albuma „10“ benda Rich Bitch. Kao i pesma „Pruži meni ruke“ čiji je spot bio najava albuma „10“, „Jedan tvoj pogled“ je duetska pesma sa Tanjom Jovićević.

Osim ove dve, Tanja je na aktuelnom albumu otpevala još jednu duetsku pesmu, a pored nje Somborci su snimili i duet sa Milovanom Boškovićem (MC Milovan) u pesmi „Srbijao“ za koju je takođe snimljen i spot.

„Jedan tvoj pogled“ snimana je u studiju Aleksandra Vacija u Somboru. Produkcija i pomoć oko aranžmana poverena je takođe Aleksandru Vaciju, a spot je snimljen u Budvi, u produkciji budvanskog studija Proporcija tokom avgusta 2011. godine.

Rich Bitch su osnovani 1998. godine u Somboru. Grupu su osnovali Boris Bogdanović i Zoran Vranješ. Od samog početka, negovali su fanki zvuk koji kombinuju sa rokenrolom, popom i regeom. Nakon tri nepune godine provedene u Budimpešti, članovi benda vraćaju se u rodni Sombor i nastavljaju sa radom na prvom autorskom albumu, koji je do kraja 2002. godine sniman u studiju „Do-re-mi“ u Novom Sadu. Producent albuma bio je Predrag Pejić. Na albumu su gostovali: Andrej Srećković (DJ), Bunford Gabor (saksofon), Deže Molnar (saksofon), Miladić Zoran (perkusije), Mirjana Draganić (prateći vokal). Tokom 2003. i 2004. godine grupa učestvuje u programu multietničkih koncerata na Kosovu i od UN- a dobijaju priznanje za podizanje kvaliteta kulturnog života u na Kosovu.

Prvenac „Funkreas“ izlazi tek 2004. godine za PGP RTS. Iste godine Rich Bitch nastupaju u emisiji „Garaža“ sa legendarnim Fred Wesley-em, dugogodišnjim vođom James Brown-ovog benda.

U leto 2005. godine komponuju himnu košarkaške reprezentacije SCG za Evropsko prvenstvo u košarci. Numera „Dlanom o dlan“, duet sa Niggorom (Igor Lazić) proglašena je i zvaničnom himnom naše reprezentacije. Pesma je privukla veliku medijsku pažnju, ali zbog neuspeha naših košarkaša na tom takmičenju, ova kompozicija neopravdano pada u zaborav.

Sledeće godine počinje saradnja Rich Bitch i Tanje Jovićević. Zajedno su obišli sve bitnije klupske prostore i festivale širom ex-Yu regiona. Tokom 2007. godine menjaju se članovi benda, u grupu se vraća stari bubnjar, a na mesto gitariste dolazi sjajni Momčilo Matković. Ujedno počinju sa radom na novom albumu „10“ koji simbolično predstavlja deceniju rada i deset novih pesama izlazi u proleće 2009. za „City records“. Desetka je većim delom snimana u novosadskom studiju „Do-re-mi“ gde je producent bio Predrag Pejić. Tri pesme su snimljene u studiju Somborca Aleksandra Vacija, na kojima se on potpisuje kao producent i saradnik u aranžmanima. Aleksandar Banjac je svirao klavijature na tom albumu i pomagao u aranžmanima dok je Tanja Jovićević pored već pomenuta tri dueta otpevala i sve prateće vokale.

Kroz Rich Bitch prošla su velika imena sveta muzike poput: Maria Ševarca, Filipa Baloga, Zorana Vranješa, Predraga Milutinovića, Henc Dalibora, Aleksandra Buzadžića, Jovana Pejića, Nenada Trajkovića, Daria Janoševića, Milovana Sretenovića i Dragana Lazarevića.

Danas Rich Bitch čine Boris Bogdanović (bas gitara), Bogdan Bogdanović (vokal, perkusije), Matković Momčilo (gitara), Goran Savić (bubanj) i Nemanja Zlatarev (trombon).

(Visited 81 times, 1 visits today)