Novi spot benda Plišani Mališan – „MC3“


Plišani MališanPlišani Mališan, pobednik prošlogodišnjeg 4. Jelen Demofest, snimio je spot za pesmu „MC3“. Spot je urađen u produkciji MTV-ja, u sklopu nagrade festivala.

Bend Plišani Mališan je formiran 2005. godine i svira psyho rock sa elementima noise-a i garage punk-a. Do sada su održali mnogobrojne koncerte širom Srbije (SKC – Beogradski letnji rok festival, Arsenal Fest, Batler, Akademija, Dom omladine Kragujevac, Lazarevac, Gornji Milanovac, Čačak, Sremska Mitrovica, Kruševac,…) i snimili nekoliko desetina sati demo snimaka. Posle pobede u Banja Luci (Jelen Demofest) na najznačajnijem takmičarskom festivalu na prostoru ex-Yu za bendove koji nemaju zvanično izdanje kao nagradu dobijaju snimanje albuma gde su se odlučili za beogradsku Digimediu i producenta Borisa Mladenovića. Album se očekuje do kraja 2012. godine.

„Posle pobede u Banja Luci stvari su za naš bend su krenule na bolje. Sam ulazak u studio je bilo pravo iskušenje za nas Plišane, jer demo snimak nije isto što i profi snimanje koje traje 15 dana i mukotrpno se radi od 10 ujutru pa sve do 8 uveče. Tako da nam je to bio prvi znak napredovanja posle Demofesta. Drugi znak je taj što smo kupili nove gitare i novu opremu na kojoj smo i snimali, što dodatno poboljšava svaki kvalitet u odnosu na prethodni. Onda je usledio poziv MTV produkcije i razrada plana za snimanje našeg prvog spota. Spot je snimljen na Fruškoj Gori pod rediteljskom palicom Gorana Kovačevića, i moramo vam priznati da ni to nije bilo ni malo lako. Na 30 stepeni ni ptice nemaju vazduha, ali smo i to pregrmeli“, rekao je Boban Kecović, frontmen benda.

Veliki uticaj na zvuk benda imali su Sonic Youth, Dinosaur Jr, Nirvana, Stone Roses, Yo La Tengo… Članovi benda su: Mirko Šćepanović (bubnjevi), Ivan Kovačević (gitara), Đorđe Novaković (gitara, vokal) i Boban Kecović (bas gitara, vokal).

(Visited 97 times, 1 visits today)