Novi spot benda Dž!Dž! – „Gluvi dan“


Dž!Dž!Bend Dž!Dž! objavio je spot za pesmu “Gluvi dan”, koju najavljuju kao prvi singl sa novog albuma. Album će biti završen tokom 2014. godine.

Pesma koja se pojavila kao radijski singl tokom leta, doživela je svoju ekranizaciju. Ako je ovo najava kako će zvučati novi album, nema sumnje da će to biti veliki iskorak napred za ovaj inače sjajan bend. Tekst pesme je izuzetan, muzika i aranžman ni malo ne zaostaju, dok je produkcija jako dobro urađena. Vizuelni koncept je jako dobro osmišljen, tako da spot savršeno dočarava celu priču zamišljenu oko same pesme.

“…i ko kroz maglu
kroz polu san
osvanu senke u osami…

O gluvi dan
o gluvi dan
on ima neku čar
o gluvi dan
o gluvi dan…

Video za pesmu “Gluvi dan” je uradila ekipa iz predstave High Life, koja se igra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Što se muzike za pesmu tiče, bubanj i bas su snimani u BIGZ-u u studiju kod Petrovića, dok je ostatak instrumenata i miks urađen u studiju ReSound.

Pesmu “Gluvi dan”, kao i ceo prvi album možete besplatno preuzeti na njihovom Bandcamp profilu: http://dzdzserbia.bandcamp.com/.

Dž!Dž! je inače jedan od finalista BARF festivala. Ukoliko želite da čujete i podržite neke od bendova dođite u četvrtak, 26.12.2013. u Dom omladine (sala Amerikana). Program počinje od 20 časova, a Dž!Dž! nastupa u 20:15h.

Svoje samostalne svirke bend najavljuje za prvi deo 2014. godine.

(Visited 93 times, 1 visits today)