Novi spot Bajage i Instruktora


Bajaga i Instruktori - VremeBajaga i Instruktori objavili su danas novi radijski singl i spot za pesmu „Vreme“ pred izlazak dugoočekivanog albuma, čiji je izlazak planiran za drugu polovinu maja.

Spot je u podne prikazan premijerno na regionalnom MTV-iju, gde će biti emitovan i narednih sedam dana, a možete ga pogledati u daljem tekstu.

‘Vreme’ je po zvuku možda jedna od tvrđih pesma na novom albumu, sa dobrim gitarskim rifovima i moćnim bubnjem. Sviram i usnu harmoniku na njenom početku, kao i na ostatku albuma. Pesma ukazuje na to da čovek mora biti svestan iskušenja svog vremena i onog koje tek dolazi“, kaže njen autor Momčilo Bajagić.

Prema Bajaginim rečima, hrvatski režiser Žare Batinović u spotu je „potpuno pogodio atmosferu i ‘ušao’ u pesmu“, čiji stihovi upozoravaju da „biće kriza k’o trideset i neke, izgoreće sve šume, presušiće sve reke“, odnosno „biće manje para, a biće više smeća“.

U spotu „Vreme“, koji je radila Batinovićeva produkcijska kuća Urban Jungle Film iz Splita, brzo se smenjuju slike današnjice u kojoj život teče normalno, sa prizorima napuštenih zgrada i propalih proizvodnih pogona, sa brojnim prašnjavim i odbačenim predmetima.

„Umrli predmeti i objekti iz ne tako dalekog vremena, praćeni slikom u kojoj i kolori isto tako umiru“, objašnjava režiser Batinović ono što vidimo u spotu, i dodaje: „Nažalost postajemo svjesni nekih vrijednosti tek kad ih izgubimo i sve šta nam ostaje su sjećanja na ta vremena. Ne znam šta je Bajaga imao u glavi kad je pisao pjesmu, ali mene je njeno slušanje vratilo u meni poznatu prošlost“.

Pre svoje prve saradnje sa Bajagom i Instruktorima, Batinović ističe da je pregledao sve dosadašnje spotove beogradskog benda. I odmah je znao da će za Bajagu „uraditi nešto potpuno drugačije, onako više art usmjeren spot“.

„To sam mu i najavio i drago mi je šta mi je dao potpuno odriješene ruke u realizaciji. Moram priznat’ da je osim Gibonnija i Olivera (Dragojevića), Bajaga jedini s kojim je bio užitak radit’. Iako moja snimanja izgledaju prije kao da smo išli popit’ kavu nego nešto snimat’, nadam se da se Bajagi i Instruktorima svidjela takva koncepcija rada. Brzinski, bez puno gužve i galame. Ekipa na snimanju: ja i producentica Marcella Zanki. Kao snimanje tv priloga, a ne muzičkog spota“, kaže Batinović.

„Vreme“ je drugi singl za novi album Bajage i Instruktora. Kao prvi singl jesenas se pojavila rok balada „Ako treba da je kraj“ čija je premijera takođe bila na MTV-iju, a do sada samo na Jutjubu ima preko 400.000 poseta.

(Visited 43 times, 1 visits today)