Novi singl sastava Auguste u susret sutrašnjem koncertu u Zagrebu


Auguste (Foto: Goran Berović)U susret koncertnoj promociji debitantskog albuma u zagrebačkoj Tvornici u petak 29. januara, Auguste su objavile novi singl „Tražiš neki razlog“.

Reč je o petom singlu sa hvaljenog debi albuma Sve što je nekada bilo važno. Pesma „Tražiš neki razlog“ najviše naginje džezu, prvenstveno zbog istaknutog „swing“ bubnja. Ovde su veliku ulogu u stvaranju muzike odigrali i članovi benda Tomislav Leko i Jerko Jurin koji se uz dve Auguste prvi put pojavljuju i kao autori. U ovoj džez-pop pesmi Auguste su namerno slagale kontrast teksta i muzike, jer, kažu, svaki se prekid veze i kraj može gledati i kao početak.

Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj zagrebački kantautorski pop duo u svojim pesmama vešto isprepliće džez, indie folk i retro uticaje sa akustičnim popom. Sredinom oktobra prošle godine objavile su debitantski album Sve što je nekada bilo važno pod etiketom Dallas Records. Odlične recenzije albuma dovele su Auguste među top izdanja hrvatske produkcije u 2015. godini po izboru muzičkih kritičara koji sistemski prate muzičku scenu.

Jedinstvo muzike i teksta melodično je nenametljivo, pa su upravo jednostavnost i iskrenost glavne odlike ovog debitantskog ostvarenja. Dosad sva četiri objavljena singla, „Ona“, „Magla“, „Budiš more“ i „Sjajim“, prepoznata su od strane muzičkih urednika hrvatskih radio stanica pa su se našli na HR TOP 40 listi najslušanijih singlova čime su napravile sjajan uvod u uspešnu godinu. Kritika ih smešta na vrh novog kantautorskog talasa, hvali njihove odlične vokale i nerazmetljiva višeglasja, te navodi da ozbiljan pop Augusti koji naginje ka džezu donosi osveženje na hrvatsku i regionalnu scenu. „Tražiš neki razlog“ je ujedno poslednji singl sa albuma Sve što je nekada bilo važno jer Auguste imaju gotove pesme za sledeći album i uskoro ponovno ulaze u studio.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pesme na debitantskom albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut) koji je autor aranžmana. U zvuku Augusta učestvuju i muzičari iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima kao i Marko Radić na bas gitari koji će im se pridružiti na sutrašnjoj koncertnoj promociji albuma Sve što je nekada bilo važno u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 20, dok će na dan koncerta cena biti 30 kuna. Službena prodajna mesta: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18) i putem sajta www.entrio.hr.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

  • Foto: Goran Berović

(Visited 89 times, 1 visits today)