Novi singl novosadskog benda Nova


NovaNovosadski bend Nova objavila je drugi singl za pesmu “Sa one strane” koju prati i video spot.

Konačna verzija pesme je nedavno snimljena, iako je pesma nastala pre nekoliko godina. Pesma govori o transcedenciji ili o onome što je sa one strane iskustva.

“Otvori oči i nađi svet,
svet sa bolje strane,
zatvori oči i nađi svet
svet sa one strane“

Bend Nova je autorski bend iz Novog Sada koji postoji više godina unazad. Novosađani su imali priliku da prate rad ovog benda tokom 2010. godine na takmičenju Live Shot na kojem je ovaj bend nakon dva meseca glasanja osvojio prvo mesto po mišljenu publike.

Bend je do sada snimio koncert u novosadskom Studiju M i na taj način je zabeleženo 12 autorskih pesama. Objavili su i jedan singl za pesmu “Jedini” leta 2011. godine, koji je osim radijske promocije na više stanica, kao i koncerata širom zemlje, doživeo i promociju na banjalučkom Jelen Demofestu iste godine.

Osim odličnih kritika bend je tada osvojio 4. mesto i značajnu nagradu.

Bend je gostovao na mnogim festivalima, a a imao je čast da otvori prvi Long Night festival u Beogradu. Nekoliko puta su svirali sa kultnim beogradskim bendom Block out u Zrenjaninu, Beogradu i Novom Sadu.

Članovi benda svoj rad karakterišu kao “proizvod kvalitetne muzike devedesetih”. Gitarski vođene melodije brzo i lako “ulaze u uho” slušaocima. Čvrst ritam podržava melodije, koje sa ponavljajućim refrenima daju poseban karakter pesmama. Tekstovi su napisani na srpskom jeziku i podstiču slušaoce na razmišljanje.

Nova planira da ove godine plasira samo najbolje pesme i da snimi još nekoliko singlova koji će biti potkrepljeni i video spotovima. Takođe, u planu je veća koncertna aktivnost.

Spot je sniman u studiju Headroom u januaru ove godine. Njime je predstavljena sadašnja postava benda: Slobodan Vuletić (gitara i vokal), Janoš Botka (bas gitara) i Robert Moldvaji (bubnjevi).

(Visited 115 times, 1 visits today)