Novi singl Milana Petrovića „Autumn in London“


Milan PetrovićNovi, drugi po redu, singl Milana Petrovića pod nazivom „Autumn in London“ biće objavljen u medijima danas, 15. decembra 2011. godine, koji je autorsko delo Milana Petrovića, u izvođenju sa našim renomiranim muzičarima.

Novi singl je drugi po redu koji će biti objavljen sa novog, dolazećeg albuma Excursion, a na kojem su sarađivali muzičari kao što su Vasil Hadžimanov na klaviru i aranžmanu jazz delova, Aca Celtic iz Orthodox Celts-a na vokalu, Dušan Bezuha – gitara, Marko Cvetković na basu iz Del Arno Benda, na bubnjevima Marko Perić iz benda Mašta Bašta, dok orgulje i synth, kao i ceolokupnu kompoziciju i aranžman potpisuje sam Milan Petrović.

Milan Petrović je sa albuma Excursion, kao prvi izbacio singl „Orient Express“, dok je na celokupnom albumu sarađivalo čak 38 gostujućih muzičara (39. gost je umetnički fotograf Ivan Grlić). Milan je od 1995. prisutan na domaćoj sceni, a do 2009. je bio i klavijaturista Del Arno Banda. Svirao je sa skoro svim eminentnim blues bandovima srpske scene, a jazzom se bavi od 2002. godine.

Više o izdanju, autoru i koncertnim aktivnostima Milan Petrovic Quartet-a možete pronaći na web stranicama:

{youtube}Fr3KPTHWkH8{/youtube}

(Visited 64 times, 1 visits today)