Novi singl „Lies“ grupe The Bite


The Bite (Foto: Dušan Vučković)Posle dve godine pauze, beogradska grupa The Bite u izmenjenom sastavu, vraća se na domaću rokenrol scenu, novim singlom „Lies“.

Punokrvni rokenrol u pesmi „Lies“ donosi odličan rif i sirovu energiju benda koji je oduvek svoju punu snagu pokazivao na živim nastupima. „To je prava ‘bajtovska’ stvar, koja nas ‘vozi’ kroz tekst o lažima i prevarama kojima ljudi pribegavaju u odnosima. Hteli smo da muzika podrzava taj bes koji tutnji kroz prevarenu i izdanu ženu koja smišlja osvetu“, kaže gitarista benda i autor pesme Bojan Savić.

Snimana je u studiju „King Oliver“, a produkciju je radio Ivan Srdanović, dugogodišnji prijatelj benda kojem je, kao i njima, stalo da tu moć koju imaju na bini, prenese na snimak.

U novu epizodu The Bite ulazi sa dva nova člana. Nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković koja se, nakon dugogodišnjeg bavljenja cover svirkama, pokazala kao odlično vokalno ali i autorsko pojačanje benda.

„Ispostavilo se da smo kreativno prilično kompatibilni i veliko mi je zadovoljstvo što sam postala deo tako dobre ekipe kakva je The Bite“, kaže nova pevačica za koju ostatak benda veruje da će se na pravi način uklopiti u energiju po kojoj su, u poslednjih 13 godina postali prepoznatljivi. Ritam sekcija pojačana je jednim od najboljih domaćih pank-rok bubnjara, Nebojšom Brkićem – Nebom, kojeg beogradska publika najbolje zna kao dugogodišnjeg člana grupe Šaht.

Bend The Bite za kraj leta planira još jedan singl, na srpskom jeziku, a zatim i koncertne aktivnosti.

  • Foto: Dušan Vučković

(Visited 336 times, 1 visits today)