Novi singl, letnji hit – „Divan dan“


KristaliPoznati pop rok beograđani, nakon četvrtog studijskog albuma Samo bluz (PGP RTS, 2013.), uveliko pripremaju pesme za novi album, a dokaz za to je novi singl „Divan dan“.

U karijeri dugoj, sada već, preko dvadeset godina, uvek su gajili miran, svetao, lagan ton koji odlikuje pop rok i britanski pop pravac u muzici. Novi singl nije odstupao od izvornog i dugogodišnjeg koloseka grupe. Slušajući pesmu odmah se stiče utisak čistoće i visoke produkcije zvuka. Instrumentalne linije su strogo definisane i razgraničene, što se posebno oseti u ritam sekciji na relaciji bas-bubanj. Iako pesma ne obiluje bogatim i komplikovanim harmonijama i melodijama, što za ovaj pravac nije neophodno, usklađenost gitara i intonativno čist i besprekoran glas Dejana Gvozdena, čine pesmu prijemčivom za uši i sigurno joj se smeši titula letnjeg hita.

Globalno, tekstovi za ovaj pravac muzike nisu jača strana, tj. ne očekuju se ozbiljni i dubokoumni tekstovi, pa tako ni ovde. U skladu sa muzikom i tekst je lagan, jednostavan i pozitivan.

Singl je snimljen u studiju Qvart, pod producentskom palicom Zorana Timotijevića. Kristali su već uveliko koncertno aktivni, nakon uspešnih nastupa u Čačku i Beogradu, očekuje se i nastup u Zrenjaninu, u klubu “Zeleno zvono”, u petak, 27. juna.

  • Foto: Nemanja Đorđević

(Visited 80 times, 1 visits today)