Novi singl i spot Dejvida Bouvija: „The Stars (Are Out Tonight)“


David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi (David Bowie) juče je objavio novi singl i spot pod nazivom „The Stars (Are Out Tonight)“. Izlazak novog albuma „The next Day“, koji je najavio osmog januara na svoj 66 rođendan singlom „Where Are We Now“, očekuje se za dve nedelje.

Video za pesmu „The Stars(Are Out Tonight)“ režirala je Floria Sigismondi (Floria Sigismondi), koja je za Bouvija već radila spotove i to za numere “Little Wonder” i “Dead Man Walking”. U spotu se pojavljuje glumica Tilda Svinton (Tilda Swinton), koja igra suprugu Dejvida Bouvija, a u ulozi komšija iz predgrađa – manekeni Andrej Pejić i Saskia De Brau (Saskia de Brauw).

„Radio tišina koja je trajala proteklih godina je prekidana samo brojnim spekulacijama, nagađanjima i željama… novi album… ko bi ikada pomislio, ko bi ikada sanjao! Pored svega, Dejvid ipak umetnik koji piše i izvodi ono što on želi i kada želi… onda kada ima nešto da kaže… A danas definitivno ima šta da kaže“, piše na Bouvijevom zvaničnom sajtu. Album „Where Are We Now“ je napisao Bouvi, snimljen je u Njujorku a producent je njegov dogogodišnji saradnik Toni Viskonti (Tony Visconti), koji je radio i „Space Oddity“, „Young Americans“ i „Scary Monsters“.

Bouvi će uskoro biti tema još jednog ostvarenja. Naime, Gebrijel Rejndž (Gabriel Range) sprema produkciju biografskog filma „Lust for Life” o Bouvijevom druženju sa Igijem Popom krajem 70-ih u Berlinu.

Album „Where Are We Now“ će zvanično izaći 8. marta najpre u Australiji, zatim 11. marta u ostatku sveta (osim SAD), a 12. marta u Americi. Geri Leonard (Gary Leonard), gitarista Dejvida Bouvija, rekao je da su šanse da legendarni muzičar krene na koncertnu promociju novog albuma u procentima 50-50.

(Visited 65 times, 1 visits today)