Novi singl grupe Grate


grate_paranojaDanas 8. aprila novosadski bend Grate objavljuje novi singl „Paranoja“, koji je dostupan za slobodan download na sajtu Nocturne magazine.

Novi singl ujedno je propraćen i spotom “Paranoja” koji je urađen u stop-motion tehnici. Premijerno emitovanje imaće u večerašnjem izdanju emisije Gruvanje Radio-televizije Vojvodine. Svoj prvi album “Prodaj nas” izdali su u maju 2009. godine za Studentski kulturni centar iz Novog Sada. U studiju Road u Novom Sadu, Grate upravo privodi kraju snimanje drugog albuma, čiji se izlazak očekuje na jesen 2012. godine. Album je najavljen prošle godine live singlom „Lepljiv mrak“, a očekuje se da će do jeseni Grate objaviti još jedan video singl. Producent albuma je gitarista benda Dragan Alimpijević – Pik, zajedno sa basistom benda Goblini Vladislavom Kokotovićem. Ova saradnja nastala je kao rezultat uspešnih koncerata Goblina u Kragujevcu i Beogradu tokom prošle godine, na kojima je Grate nastupio kao specijalni gost.

Od poslednjeg albuma izdatog 2009. godine, postava benda značajno se promenila i u tako izmenjenom sastavu bend je 2011. godine započeo pripremu novog albuma. Postavu benda Grate trenutno čine: Goran Beg (vokal, gitara), Dragan Alimpijević (gitara), Strahinja Petrović (bas) i Robert Moldvaji (bubnjevi).

(Visited 14 times, 1 visits today)