Novi koncertni talas za očuvanje Akademije


Akademija - logoVeć treću sedmicu za redom koncertima, žurkama, izložbama i performansima borimo se za opstanak jednog od simbola kulturne scene Beograda – kluba Akademija, koji se nakon 50 godina postojanja suočava sa svojim nestankom, na osnovu sudskog naloga o iseljenju. Detaljnije na: http://obavestenje2.blogspot.com

U četvrtak 27. januara za očuvanje Akademije sviraće bendovi Zerkman Big Bang, Metak za zlikovca, Straight Mickey and the boyz, Superbad i Milić Čavić Dimitrijević u Velikom klubu, Alfa Tica i krusevački Psychoroad u Malom klubu, nakon čijeg koncerta počinje žurka podrške It’s Grime Time, kada će nastupiti Optimus (Sick Touch), Stay Higf (Rap Cats) i gosti MC-evi.

U petak 28. januara, u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“, koncert će održati bendovi Bekstvo iz LA zmija, Strbac, Ezik i Sve ili ništa u Velikom klubu i V.I.A. – Dno, „8“ i Anonimni alkoholičari u Malom klubu.

U subotu 29. januara podršku Akademiji svojim zajedničkim koncertom pružiće grupe Vrooom i Lira Vega u Velikom klubu, a iste večeri u Malom klubu očekuje vas drum’n’bass-reggae-dubstep žurka podrške Battle for Akademija pt 2, kada će nastupiti Damian Selecta, MC Igooman i članovi Multicolor Rolling kolektiva Kaiah i MC Bo_jah.

U nedelju 30. januara biće održan Veliki rap koncert podrške Akademiji, a nastupaju: Sick Touch, Fantastična četvorka (Škabo, Marlon Brutal, Žobla i DJ Iron), PT Clan, Sale Tru, Los Solos, Šef Sale (Beogradski Sindikat) i THC La Familija.

Iste večeri u Malom klubu očekuje vas druga po redu januarska Dark-electro žurka podrške, a DJ tim koji će vas zabavljati čine: Dark Energy, Bamhazard i Elder.

Slobodan ulaz na sve događaje u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“!

Inicijativu za očuvanje Akademije do sada su aktivno podržali: Disciplin A Kitschme, Hornsman Coyote, Repetitor, Kill Me Laser, Bolesna Štenad, The Schtrebers, slikarka Irena Bijelić Gorenjak, Codex, J-Rock team, pesnici i pesnikinje Poezina, DJ Dark Energy, San Debelih Žena, DJ Bogi, DJ Elder, DJ Black Cypher, DJ Subject Zero, DJ Bamhazard, DJ duo Akasha i Nenad B, DJane Angie, DJ Android, Katja, Kazna Za Uši, Figlio Di Puttana, Ventolin, Oliver i Neško iz benda Kanda Kodža i Nebojša, Organic Toy, Kilamandzaro kolektiv, Samostalni Referenti, King Calypso Sound System, DJ Omla, Damian Selecta, DJ Ali a.k.a. Suicide, Alien Selecta, MC Igooman, DJ Gavra, ekipa Muzičke berze…

Novonastaloj situaciji protive se brojni građani i javne ličnosti, i dalje apelujemo na gradonačelnika Dragana Đilasa i gradske i državne vlasti da spreče zatvaranje kluba Akademija, u toku je potpisivanje peticije za opstanak ovog legendarnog mesta, a Akademija nastavlja sa programskim sadržajima koji je i čine onim što jeste – jezgrom slobodnog duha Beograda.

Hvala svima koji su se priključili ovoj akciji i koji shvataju veličinu i značaj Akademije u stvaranju savremenog, nezavisnog i urbanog indentiteta Beograda!

Peticija za očuvanje kluba je dostupna u art kafeu „Fleka“ na Akademiji i na: http://www.petitiononline.com/AKDMBG/petition.html

Dosadašnje reakcije javnih ličnosti na kampanju za spas Akademije možete pročitati na: http://reakcije.blogspot.com/

Fotografije Akademije pre i posle obnavljanja 2002. godine: http://akademija.net/remote/doc/AKADEMIJA%20radovi1.html

(Visited 62 times, 1 visits today)