Novi kantautor na srpskoj sceni – Matija Simeunović (Johnny B.)


Johnny Blunt - EP SanjamMatija Simeunović (Johnny B.), predstavnik mlađe populacije i kantautor iz Užica, započeo je autorski rad objavljujući svoj EP prvenac pod imenom Sanjam. Zvuk ovog izdanja je melanholičan, ali ohrabrajuć, a na njemu pretežno možete čuti zvuk akustične gitare uz male eksperimente zvuka električne gitare i saksofona i neprimetnu ritam sekciju.

Sniman je u kućnom studiju Matijinog dugodišnjeg prijatelja Ognjena Dimitrijevića dok aranžmane i produkciju potpisuju zajedno. Ovaj EP možete preslušati na njegovom zvaničnom Jutjub kanalu, dok će oni najzainteresovaniji moći ovo izdanje da poseduju i u fizičkom obliku uz nadoknadu od simboličnih 250 dinara.

Nesvakidašnji „artwork“ uradila je Bosiljka Jovanović iz Užica u tehnici „encaustica“, dok je promocija ovog EP-a, održana 25. septembra u užičkoj Kući Čaja.

„EP ima tri pesme i govori o snazi sećanja, povezanosti ljudi izvan vremena i izvan prostora. O borbi za pronalazak svog životnog puta i lepoti i gorčini te borbe. Nastao je u trenucima ispunjenim mnogim lepim, a i teškim osećanjima i zato je bilo neophodno da ga predstavim. EP ‘Sanjam’ je ostvarenje mojih snova, da stvaram, a organizacija promocije diska je ostvarenje mog sna da jednog dana držim sopstveni CD u rukama“, o svom radu i inspiraciji kaže Matija.

Kao vokalista i saksofonista nedavno rasformiranog sastava Ubrzo Potom, protekle dve godine naučio je, kako i sam kaže, kako se stvara i izvodi alternativna muzika i stekao interesovanje za nju. Potom je svoje ideje, koncepte i poeziju pretočio u projekat i uz pomoć svog bivšeg kolege iz benda i drugih prijatelja iz muzičkog sveta ostvario svoj san, da snimi sopstvenu muziku. Kao sledeći korak na svom muzičkom putovanju Matija navodi želju da svoju muziku predstavi i publici izvan Užica.

(Visited 79 times, 1 visits today)