Novi festival u Osijeku – “Drava Fest”


U Osijeku se prvi put održava novi festival pod nazivom „Drava Fest“.

Cilj ovog festivala je spajanje različitih muzičkih pravaca, predstavljanje filmske, pozorišne i književne kulture, kulture mladih i nove medijske kulture. Prvi „Drava Fest“ će se održati od 13. do 21.9.2013.godine, u prostoru Sveučilišnog kampusa u Osijeku. Festival će svojim programom pokriti oblasti muzike,filma, kreativne industrije, književnosti, edukacije i dr.
Kada je u pitanju sam program, festival će biti otvoren koncertom grupe Električni Orgazam, a narednog dana, 14. septembra, koncert će održati bend Crvena Jabuka. Podrška domaćim bendovima kroz Gitarijadu domaćih bendova održaće se 15. septembra. Sadržaji umetnosti i kulture biće predstavljeni 16. septembra. Poznati hrvatski filmski festival Modern Silence Film Festival biće deo „Drava Fest“-a, i on će trajati od 17. do 19. septembra. Pored projekcije filmova, prisutni će moći i da poslušaju posebno pripremljen muzički sadržaj,omiljeni DJ-evi i članovi Blues Cluba. Dana 20. septembra nastupiće bend Brkovi zajedno sa još nekoliko bendova. Poslednjeg dana festivala, 21. septembra, nastupiće Alen Islamović i Bijelo Dugme.

Zainteresovani za predstavljanje svog performansa, bilo koje forme mogu poslati prijave na infokinematografi@osijek.hr. Dnevna karta za koncerte iznosi 30 kn, a na dan koncerta 50 kn. Karte se mogu kupiti u Barcelona Pub-u u Osijeku. Dnevna karta za Modern Silence Film Festival iznosi 20 kn ili se može rezervisati u Upravi Kinematografa Osijek gde se može i zakupiti vaučer na ime za sva 3 dana MSFF koji iznosi 40 kn.

Festival zvanično počinje u 18 sati.

(Visited 74 times, 1 visits today)