Novi datumi koncerata grupe The Stone Roses


the_stone_roses02Legendarna mančesterska grupa The Stone Roses, najavila je još tri nova koncertna datuma, 7. i 8. juna 2013. godine u Londonu (Finsbury Park) i 15. juna 2013. godine u Glazgovu (Glasgow Green).

Kao podrška u Glazgovu, najavljeni su Primal Scream, Jake Bugg i The View, gde će The Stone Roses nastupiti posle 23 godine, kada ih je slušalo 9000 ljudi, na koncertu koji je za svakog od njih bio „nešto posebno“.

Rok bend The Stone Roses oformljen je 1983. godine u Mančesteru, a istoimeni debitantski album, koji mnogi u Britaniji smatraju najboljim albumom svih vremena, objavili su 1989. godine. Bend se razišao 1996. godine. Nakon čvrste odluke da se bend nikada više neće okupiti u originalnom sastavu, članovi benda su promenili mišljenje i u oktobru prošle godine najavili povratak, nakon čega je usledio i nenejavljeni koncert 29. juna pred više od 75.000 ljudi u Hiton parku (Heaton Park) u Mančesteru, nakon 16. godina. The Stone Roses ušli su u Ginisovu knjigu rekorda; Postali su izvođači sa najbrže prodavanim koncertima u istoriji Velike Britanije. Za tri povratnička nastupa svih 220.000 ulaznica planulo za samo 68 minuta.

Na koncertu je po prvi put nakon 1990. godine u Glazgovu sa grupom svirao i originalni bubnjar Alan ‘Reni’ Vren (Alan Wren). Prema pisanju britanskog lista „San“ (Sun), The Stone Roses će naredne godine objaviti novi, treći studijski album, prvi nakon „Second Coming“ iz 1994. godine. Izvori bliski momcima iz benda ispričali su za magazin „San” da su Džon Skvajr (John Squire) i Ijan Braun (Ian Brown) više od godinu dana jedan drugome slali razne ideje za nove pesme. Tokom proba odsvirali su neke od tih ideja i shvatili „da je stara magija tu“ i da definitivno moraju to da snime.

(Visited 74 times, 1 visits today)