Novi datum zagrebačkog koncerta Stenlija Džordana


Stanley Jordan playing guitar

Utorak, 20. oktobar novi je datum zagrebačkog koncerta legendarnog džez umetnika i gitarskog virtuoza Stenlija Džordana (Stanley Jordan), koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Džordan u Hrvatsku donosi “Stanley Plays Jimi”, program svojih interpretacija najvažnijih Hendriksovih (Hendrix) pesama. “Stanley Plays Jimi” njegova je lična posveta po mnogima jednom od najvećih gitarista svih vremena.

“Ovo je moj zamišljeni Džimi Hendriks koncert kakav bi svirao da je danas živ. Ponovo prolazeći njegovu muziku i izazivajući njegov duh pokušaću oživeti tu fantaziju” – izjavio je Stenli Džordan prilikom debitantskog izvođenja u julu prošle godine u Catalina Jazz Clubu gde je započeo sa “Foxy Lady”.

“Naravno, može se odsvirati upečatljiv koncert samo upotrebljavajući 2-3 njegove tehnike, ali pokušaću ne samo obraditi njegove pesme nego i raditi na njima, što je i smisao ovog projekta”.

Na dosadašnjim svirkama Džordan je iz Hendriksovog repertoara izvukao
“Voodoo Chile”, “Purple Haze”, “Manic Depression”, već spomenutu “Foxy Lady”, “Lover Man”, “Up From The Skies”, kao i niz pesama drugih autora koje je Džimi izvodio, kao što su “Hey Joe” ili “All Along The Watchtower”.

Sve ulaznice kupljene za prvi najavljeni datum vrede i za novi. Sredinom maja objaviće se rokovi i detalji povrata novca za one kojima novi termin ne odgovara.

Nove ulaznice iznose 120 kuna u pretprodaji, odnosno 150 kuna na dan koncerta. Službena prodajna mesta su Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mestima Eventima i online www.eventim.hr.

(Visited 15 times, 1 visits today)