Novi album zagrebačke kantautorke Ivane Picek „Oči ti bježe!“ dostupan za besplatno preuzimanje


Ivana Picek - Oči ti bježe! (Prednja)Mlada zagrebačka kantautorka Ivana Picek objavila je svoj drugi album „Oči ti bježe!“, za nezavisnog izdavača iz Srbije RockSvirke.com. Album je dostupan za besplatan preuzimanje, ali će se uskoro pojaviti i u fizičkom izdanju.

Ivana Picek o albumu:

„Sve pjesme snimljene su u kućnom studiju Tome Sombolca. Zvukove iz prirode snimila sam kraj potoka blizu svoje kuće (za pjesmu „Na rubu neke šume“), te na plaži u društvu zrikavaca (za pjesmu „Antički žuti tisak“). Hvala Antoniji na sviranju ksilofona u „Što sve volim“ i „Antički žuti tisak“. Za crteže je zaslužan jedan jedini Ivan Barun. Smile

Stihovi i muzika: Ivana Picek

Glas, gitara, usna harmonika, udaraljke, ksilofon: Ivana Picek
Ksilofon: Antonija Ivančan

Snimanje: Tomo Sombolac

Omot (Artwork): Ivan Barun

Album je izdat pod etiketama: RockSvirke (online izdanje), Brlog Records (online izdanje) i Slušaj Najglasnije/Listen Loudest (fizičko izdanje)

Kontakt: ivana_picek@yahoo.com

Biografija:

Ivana Picek je mlada kantautorica iz Zagreba. Muzika je oduvek bila važan deo života, ali hrabrost istupiti napolje sa svojim pesmama skupila je tek pred kraj 2009. godine na nagovor Dunje Knebl i tako održala prvi „solo“ koncert u Močvari u Zagrebu.

U pesmama peva o svemu i svačemu (od rozog bicikleta, slova nj, levitiranja do razmišljanja o odbacivanju današnjeg načina života i povratku prirodi). A osim gitare i glasa, u pesmama se mogu čuti i razni instrumenti poput ksilofona, zviždaljki koje proizvode zvuk cvrkuta ptica, usne harmonike…

Osvojila je 1. mesto na Omiš Guitar Festu 2010. godine u X kategoriji (gitara i glas) i 3. mesto na nedavno održanom FAMUS-u u Sivcu novembra 2012. godine.

Album „Oči ti bježe“ njen je drugi album, a prvi album „Ludo djevojče“ izdala je pod Brlog Records etiketom 2011. godine (za što su zaslužni Stipe Periša iz Olovnog Plesa i Nina Romić (zagrebačka kantautorica), koji su joj nakon jednog nastupa došli i ponudili izdavanje albuma).

A sve o njoj možete pronaći na sledećim linkovima:

Ivana Picek - Oči ti bježe! (Zadnja)

(Visited 65 times, 1 visits today)